9 personer
1 oksemørbrad, ca. 1,8 kg
Olie til stegning
Salt og kværnet peber
2 kg små kartofler skåret i halve
Salt og kværnet peber
1 dl olivenolie
800 g rensede grønne bønner, fx bobby beans eller haricots verts
750 g cherrytomater skåret i halve
1 dl olivenolie
½ dl hvidvinseddike
1 dl pasteuriserede æggeblommer
Havsalt
Friskkværnet peber
500 g creme fraiche 38%
100 g koldt smør skåret i tern
Saften fra 1 citron
2 dl friskhakket estragon
Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme. Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90° til kødet har en kernetemperatur på ca. 54° (ca. 2,5 time)
Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225°. Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering.
Vend kartofler med salt, peber og olivenolie. Steg dem sprøde i ovnen ved 225° i 35 min. Kog bønnerne i 3-4 min. og lad dem dryppe af. Pisk olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber sammen. Vend dressingen med cherrytomater og bønner og lad det trække smag.
Pisk i en gryde ved jævn varme æggeblommer, salt, peber og creme fraiche sammen. Pisk indtil piskeriset ”sætter spor” i creme fraichen og det begynder at tykne. Pisk herefter smørtern i saucen og smag til med estragon og citronsaft. Server med oksemørbrad, kartofler og grønne bønner.
Energi pr. person: 3775 KJ / 898 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 23,7 %
Fedt: 50,6 %
Kulhydrat: 25,7 %