HjemOpskrifterLangtidsstegt oksemørbrad med bearnaisesauce og grønne bønner i vinaigrette
Langtidsstegt oksemørbrad med bearnaisesauce og grønne bønner i vinaigrette
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
Ingredienser
9 personer
1 oksemørbrad, ca 1,8 kg.
olie til stegning
salt & friskkværnet peber
2 kg små kartofler skåret i halve
salt & friskkværnet peber
1 dl olivenolie
800 g rensede grønne bønner
750 g cherrytomater skåret i halve
1 dl olivenolie
0.5 dl hvidvinseddike
3 pasteuriserede æggeblommer
havsalt
friskkværnet peber
500 g creme fraiche 38%
100 g koldt smør skåret i tern
saften fra 1 citron (usprøjtet)
2 dl friskhakket estragonblade
Sådan gør du
1.
Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber.
2.
Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme.
3.
Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90° til kødet har en kernetemperatur på ca. 54° (ca. 2,5 time)
Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225°.
4.
Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering.
5.
Vend kartofler med salt, peber og olivenolie.
6.
Steg dem sprøde i ovnen ved 225° i 35 min.
7.
Kog bønnerne i 3-4 min. og lad dem dryppe af.
8.
Pisk olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber sammen.
9.
Vend dressingen med cherrytomater og bønner og lad det trække smag.
10.
Pisk i en gryde ved jævn varme æggeblommer, salt, peber og creme fraiche sammen.
11.
Pisk indtil piskeriset ”sætter spor” i creme fraichen og det begynder at tykne.
12.
Pisk herefter smørtern i saucen og smag til med estragon og citronsaft.
13.
Server med oksemørbrad, kartofler og grønne bønner.