HjemOpskrifterLangtidsstegt oksemørbrad med bearnaisesauce og grønne bønner i vinaigrette

Langtidsstegt oksemørbrad med bearnaisesauce og grønne bønner i vinaigrette

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 1 oksemørbrad, ca 1,8 kg.
  • olie til stegning
  • salt & friskkværnet peber
  • 2 kg små kartofler skåret i halve
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie
  • 800 g rensede grønne bønner
  • 750 g cherrytomater skåret i halve
  • 1 dl olivenolie
  • 0.5 dl hvidvinseddike
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • 500 g creme fraiche 38%
  • 100 g koldt smør skåret i tern
  • saften fra 1 citron (usprøjtet)
  • 2 dl friskhakket estragonblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber.

  • 2.
    Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme.

  • 3.
    Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90° til kødet har en kernetemperatur på ca. 54° (ca. 2,5 time) Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225°.

  • 4.
    Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering.

  • 5.
    Vend kartofler med salt, peber og olivenolie.

  • 6.
    Steg dem sprøde i ovnen ved 225° i 35 min.

  • 7.
    Kog bønnerne i 3-4 min. og lad dem dryppe af.

  • 8.
    Pisk olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber sammen.

  • 9.
    Vend dressingen med cherrytomater og bønner og lad det trække smag.

  • 10.
    Pisk i en gryde ved jævn varme æggeblommer, salt, peber og creme fraiche sammen.

  • 11.
    Pisk indtil piskeriset ”sætter spor” i creme fraichen og det begynder at tykne.

  • 12.
    Pisk herefter smørtern i saucen og smag til med estragon og citronsaft.

  • 13.
    Server med oksemørbrad, kartofler og grønne bønner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25860 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
564 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 5.3 %1.8 g
Kulhydrat: 26.2 %8.7 g
Fedt: 68.5 %10.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;