Langtidsstegt oksemørbrad med bearnaisesauce og grønne bønner i vinaigrette

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Oksemørbrad
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

1 oksemørbrad, ca. 1,8 kg

Olie til stegning

Salt og kværnet peber

2 kg små kartofler skåret i halve

Salt og kværnet peber

1 dl olivenolie

800 g rensede grønne bønner, fx bobby beans eller haricots verts

750 g cherrytomater skåret i halve

1 dl olivenolie

½ dl hvidvinseddike

1 dl pasteuriserede æggeblommer

Havsalt

Friskkværnet peber

500 g creme fraiche 38%

100 g koldt smør skåret i tern

Saften fra 1 citron

2 dl friskhakket estragon

Sådan gør du

Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme. Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90° til kødet har en kernetemperatur på ca. 54° (ca. 2,5 time)
Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225°. Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering.

Vend kartofler med salt, peber og olivenolie. Steg dem sprøde i ovnen ved 225° i 35 min. Kog bønnerne i 3-4 min. og lad dem dryppe af. Pisk olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber sammen. Vend dressingen med cherrytomater og bønner og lad det trække smag.

Pisk i en gryde ved jævn varme æggeblommer, salt, peber og creme fraiche sammen. Pisk indtil piskeriset ”sætter spor” i creme fraichen og det begynder at tykne. Pisk herefter smørtern i saucen og smag til med estragon og citronsaft. Server med oksemørbrad, kartofler og grønne bønner.

 

Energi pr. person: 3775 KJ / 898 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 23,7 %
Fedt: 50,6 %
Kulhydrat: 25,7 %