Langtidsstegt lammekølle med rosmarin & rodfrugter

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer



1 lammekølle

Skal og saft af 2 usprøjtede citroner

2 store kviste rosmarin

4 fed hvidløg

2 dl god olivenolie

Groft salt og kværnet peber



1 kg kartofler

2 løg

4 gulerødder

1 persillerod

2 dl hvidvin

2 dl fløde

Sådan gør du

1. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og gnid den med olie, citronsaft og skal, salt og peber.

Stik rosmarin og hvidløg ind i køllen, og læg den på en rist.

2. Rens rodfrugter, løg og kartofler og skær dem i grove stykker.

Vend dem med olivenolie, salt og peber og kom dem, sammen med vinen, i en badepande eller et ovnfast fad, der kan stå under risten med lammekøllen.

3. Sæt det hele i ovnen og steg det ved 150° i ca. 3 timer.

Tilsæt løbende fløden til rodfrugterne, så de ikke koger tørre.

4. Skær køllen i skiver og server med rodfrugter og evt. lidt friskkogte, grønne bønner