HjemOpskrifterLangtidsstegt lammekølle med rosmarin & rodfrugter

Langtidsstegt lammekølle med rosmarin & rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • Skal og saft af 2 citroner (usprøjtede)
  • 1 lammekølle
  • 2 rosmarinkviste
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl god olivenolie
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg kartoffel
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 15%

Sådan gør du

  • 1.
    Læg lammekøllen i et ovnfast fad og gnid den med olie, citronsaft og skal, salt og peber.

  • 2.
    Stik rosmarin og hvidløg ind i køllen, og læg den på en rist.

  • 3.
    Rens rodfrugter, løg og kartofler og skær dem i grove stykker.

  • 4.
    Vend dem med olivenolie, salt og peber og kom dem, sammen med vinen, i en badepande eller et ovnfast fad, der kan stå under risten med lammekøllen.

  • 5.
    Sæt det hele i ovnen og steg det ved 150° i ca. 3 timer.

  • 6.
    Tilsæt løbende fløden til rodfrugterne, så de ikke koger tørre.

  • 7.
    Skær køllen i skiver og server med rodfrugter og evt. lidt friskkogte, grønne bønner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24300 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
551 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 30.3 %9.8 g
Kulhydrat: 16.6 %5.4 g
Fedt: 50.8 %7.6 g
Alkohol: 2.3 %0.4 g
;