Langtidsstegt lam med grillet knoldselleri og persillepesto

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Langtidsstegt lam
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Lammeskanke:
4 Walisiske Lammeskanke
3 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
2 dl rødvin
1 ds. flåede tomater (400 g)

Grillet knoldselleri:
2 stk. knoldselleri
1 portion persillepesto (find opskriften øverst i beskrivelsen)

Sådan gør du

Find opskriften på persillepesto her.

Lammeskanke

Grill lammeskankene godt af.
Læg dem i en foliebakke med rødvin, hvidløg, rosmarin og flåede tomater.

Dæk bakken med stanniol, og grill videre på indirekte varme i 1,5 time.

Tag skankene op af lagen, og hold dem varme. Sigt lagen, og reducer den ind til sauce.

Smag til med salt og peber, og pensl kødet med saucen ved servering.

 

Grillet knoldselleri

Rens knoldsellerien, og vend den med olie og salt. Pak den ind i stanniol, og bag den ved indirekte varme i ca. 1,5–2 timer, indtil knolden er helt mør. Skær toppen af, og skrab sellerien ud. Mos den groft, vend den sammen med persilepesto (se side 12), og kom det hele tilbage i skallen.

 

Energi pr portion:
Kj 6230 / kcal 1488

Pr. 100 g: 
kJ 820 / kcal 196
Fedt 16 %
Protein 8 %
Kulhydrater 4 %