HjemOpskrifterLangtidsstegt lam med grillet knoldselleri og persillepesto

Langtidsstegt lam med grillet knoldselleri og persillepesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
lammeskanke:
  • 4 lammeskanke
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse flået tomat
grillet knoldselleri:
  • 2 knoldselleri
  • 5 dl persille pesto

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Find opskriften på persillepesto her.

  • 2.
    Lammeskanke Grill lammeskankene godt af.

  • 3.
    Læg dem i en foliebakke med rødvin, hvidløg, rosmarin og flåede tomater.

  • 4.
    Dæk bakken med stanniol, og grill videre på indirekte varme i 1,5 time.

  • 5.
    Tag skankene op af lagen, og hold dem varme.

  • 6.
    Sigt lagen, og reducer den ind til sauce.

  • 7.
    Smag til med salt og peber, og pensl kødet med saucen ved servering.

  • 8.
    Grillet knoldselleri Rens knoldsellerien, og vend den med olie og salt.

  • 9.
    Pak den ind i stanniol, og bag den ved indirekte varme i ca. 1,5–2 timer, indtil knolden er helt mør.

  • 10.
    Skær toppen af, og skrab sellerien ud.

  • 11.
    Mos den groft, vend den sammen med persilepesto (se side 12), og kom det hele tilbage i skallen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23042 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
510 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 30.6 %9.2 g
Kulhydrat: 8.3 %2.5 g
Fedt: 58.3 %8.0 g
Alkohol: 2.8 %0.5 g
;