4 personer
1 stk. Cuvette af dansk kalv ca. 1 kg
1 tsk. seasalt
Kværnet fempeber
2 spsk. honning
4 timian kviste
800 g kartofler skrællede i ½ cm skiver
200 g løg i tynde både
3 fed hvidløg, knust
½ dl friske timianblade
1 tsk. salt
Kværnet peber
4 dl fløde
80 g revet pasta og gratineringsost
Rids kalvecuvetten og fjern senerne og brun af på pande. Krydr med salt, peber, honning og timian. Pak cuvetten ind i folie og læg den i et ovnfast fad. Langtidssteg den i ovn ved 100 grader i 2 timer. Lad den gerne trække i ½ time inden udskæring.
Vend kartofler med løg, hvidløg, frisk timian, salt og kværnet peber i en skål. Kom kartofler i et ovnfast fad. Hæld fløden over, stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter. Drys med revet pasta og gratineringsost og giv kartoflerne ca. 15 minutter til osten er gylden.
Anret kalvecuvette på at et spækbræt skær tynde skiver og server med kartoffelfadet.
Energi pr. person:
4575 kJ (1090 kcal)
Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 9,9 g
Fedt: 11,4 g
Kulhydrat: 8,1 g