HjemOpskrifterLangtidsstegt kalvecuvette med ostegratinerede flødekartofler

Langtidsstegt kalvecuvette med ostegratinerede flødekartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
langtidsstegt kalvecuvette:
  • 1 kalvecuvette ca. 1 kg
  • 1 tsk havsalt
  • friskkværnet 5-peberblanding
  • 2 spsk honning
  • 4 timianblade
    flødekartofler:
    • 800 g kartofler skrællede i 0.5 cm skiver
    • 200 g løg i tynde både
    • 3 fed hvidløg, knust
    • 0.5 dl frisk timian
    • 1 tsk salt
    • friskkværnet peber
    • 4 dl fløde
    • 80 g revet Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Rids kalvecuvetten og fjern senerne og brun af på pande.

    • 2.
      Krydr med salt, peber, honning og timian.

    • 3.
      Pak cuvetten ind i folie og læg den i et ovnfast fad.

    • 4.
      Langtidssteg den i ovn ved 100 grader i 2 timer.

    • 5.
      Lad den gerne trække i ½ time inden udskæring.

    • 6.
      Vend kartofler med løg, hvidløg, frisk timian, salt og kværnet peber i en skål.

    • 7.
      Kom kartofler i et ovnfast fad.

    • 8.
      Hæld fløden over, stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter.

    • 9.
      Drys med revet pasta og gratineringsost og giv kartoflerne ca. 15 minutter til osten er gylden.

    • 10.
      Anret kalvecuvette på at et spækbræt skær tynde skiver og server med kartoffelfadet.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    10650 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    402 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.8 g
    Protein: 42.8 %10.1 g
    Kulhydrat: 28 %6.6 g
    Fedt: 29.2 %3.2 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;