Langtidsstegt kalvecuvette med ostegratinerede flødekartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Langtidsstegt kalvecuvette

1 stk. Cuvette af dansk kalv ca. 1 kg
1 tsk. seasalt
Kværnet fempeber
2 spsk. honning
4 timian kviste

Fløde kartofler

800 g kartofler skrællede i ½ cm skiver
200 g løg i tynde både
3 fed hvidløg, knust
½ dl friske timianblade
1 tsk. salt
Kværnet peber
4 dl fløde
80 g revet pasta og gratineringsost

Sådan gør du

Rids kalvecuvetten og fjern senerne og brun af på pande. Krydr med salt, peber, honning og timian. Pak cuvetten ind i folie og læg den i et ovnfast fad. Langtidssteg den i ovn ved 100 grader i 2 timer. Lad den gerne trække i ½ time inden udskæring.

Vend kartofler med løg, hvidløg, frisk timian, salt og kværnet peber i en skål. Kom kartofler i et ovnfast fad. Hæld fløden over, stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter. Drys med revet pasta og gratineringsost og giv kartoflerne ca. 15 minutter til osten er gylden.

Anret kalvecuvette på at et spækbræt skær tynde skiver og server med kartoffelfadet.

 

Energi pr. person:
4575 kJ (1090 kcal)

Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 9,9 g
Fedt: 11,4 g
Kulhydrat: 8,1 g