HjemOpskrifterLangtidsstegt kalveculotte med brombær og æble

Langtidsstegt kalveculotte med brombær og æble

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kalveculotte
  • salt og sort peber
  • 1 spsk smør
  • 1 løg
  • 2 æbler
  • 120 g brombær
  • 1 håndfuld frisk timiankvist
  • 2 dl rødvin
Tilbehør
  • kartoffelmos

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr kødet med salt og peber.

  • 2.
    Smelt smørret i en gryde med ovnsikkert låg.

  • 3.
    Brun kødet godt i smørret.

  • 4.
    Tag det op og læg til side.

  • 5.
    Skær løget i strimler og æblerne i tykke både.

  • 6.
    Kom løg og æbler i gryden, og brun det et par minutter.

  • 7.
    Krydr med salt og peber, kom brombær og timian i, og læg kødet oven på.

  • 8.
    Hæld vinen ved.

  • 9.
    Kom låg på, og steg kødet i ovnen i 2 timer ved 100°C, eller til kødet har en centrumtemperatur på ca. 60°C.

  • 10.
    Server med f.eks. kartoffelmos og rødvins-æblerne til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8431 kj / 2015 kcal
Næringsindhold pr. 100g
447 kj / 107 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 51.6 %13.6 g
Kulhydrat: 7.9 %2.1 g
Fedt: 33.7 %4.1 g
Alkohol: 6.8 %1.0 g
;