Langtidsstegt kalveculotte med brombær og æble

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Langtidsstegt kalveculotte med brombær og æble
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kalveculotte 

Salt og sort peber

1 spsk. smør 

1 løg 

2 æbler 

125 g brombær

1 håndfuld timiankviste 

2 dl rødvin 

 

Tilbehør: 

Kartoffelmos
 

Sådan gør du

Krydr kødet med salt og peber. Smelt smørret i en gryde med ovnsikkert låg. Brun kødet godt i smørret. Tag det op og læg til side. Skær løget i strimler og æblerne i tykke både. Kom løg og æbler i gryden, og brun det et par minutter. Krydr med salt og peber, kom brombær og timian i, og læg kødet oven på. Hæld vinen ved. Kom låg på, og steg kødet i ovnen i 2 timer ved 100°C, eller til kødet har en centrumtemperatur på ca. 60°C. Server med f.eks. kartoffelmos og rødvins-æblerne til. 

 

Energi pr. person: 2013KJ/481Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 10,3 g. 
Kulhydrat: 2,8 g. 
Fedt: 8,7 g.