Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Langtidshævede grovboller med rug
Langtidshævede grovboller med rug
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
5 personer
antal: 2 stk. pr. person
50 g knækkede rugkerner
5 dl koldt vand
5 g gær
1 spsk honning
15 g groft salt
40 g græskarkerner + 20 g til pynt
40 g solsikkekerner
75 g groft rugmel
450- 500 g hvedemel
25 g grovvalsede havregryn
Sådan gør du
1.
Kom rugkerner i en gryde med 2 dl vand, og kog det op.
2.
Lad det småkoge i 2 min.
3.
Sluk for varmen, og lad det køle af.
4.
Kom det i en stor røreskål, og bland med resten af vandet.
5.
Smuldr gæren i, og kom honning, salt, 40 g græskarkerner og solsikkekerner i.
6.
Rør rugmel og hvedemel i.
7.
Dejen skal ikke æltes, og den skal være klistret, men ikke flydende.
8.
Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 12 timer.
9.
Brug to spiseskeer til at forme dejen i 10 boller på en bageplade med bagepapir.
10.
Drys med havregryn og resten af græskarkernerne.
11.
Varm ovnen op til 240°C, og bag bollerne i 15-20 min.
SPISETID opskrift
Brød og boller
Brød og kager
Morgenmad & Brunch
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11385 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
896 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
4.0 g
Protein:
11.5 %
6.1 g
Kulhydrat:
70.6 %
37.2 g
Fedt:
17.9 %
4.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;