5 personer
Antal: 10 stk.
50 g knækkede rugkerner
2 + 3 dl koldt vand
5 g gær
1 spsk. honning
15 g groft salt
40 g græskarkerner + 20 g til pynt
40 g solsikkekerner
75 g groft rugmel
450-500 g hvedemel
25 g grovvalsede havregryn
Kom rugkerner i en gryde med 2 dl vand, og kog det op. Lad det småkoge i 2 min. Sluk for varmen, og lad det køle af. Kom det i en stor røreskål, og bland med resten af vandet. Smuldr gæren i, og kom honning, salt, 40 g græskarkerner og solsikkekerner i. Rør rugmel og hvedemel i. Dejen skal ikke æltes, og den skal være klistret, men ikke flydende. Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 12 timer. Brug to spiseskeer til at forme dejen i 10 boller på en bageplade med bagepapir. Drys med havregryn og resten af græskarkernerne. Varm ovnen op til 240°C, og bag bollerne i 15-20 min.
Energi pr. person: 961KJ/282Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,3 g.
Kulhydrat: 36,2 g.
Fedt: 5,3 g.