Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Langtidshævede grovboller med rug

Bedømmelse (12)
30-60 min
5 personer

Ingredienser

Antal: 10 stk.

 

50 g knækkede rugkerner

2 + 3 dl koldt vand

5 g gær

1 spsk. honning

15 g groft salt

40 g græskarkerner + 20 g til pynt

40 g solsikkekerner

75 g groft rugmel

450-500 g hvedemel

25 g grovvalsede havregryn

Kom rugkerner i en gryde med 2 dl vand, og kog det op. Lad det småkoge i 2 min. Sluk for varmen, og lad det køle af. Kom det i en stor røreskål, og bland med resten af vandet. Smuldr gæren i, og kom honning, salt, 40 g græskarkerner og solsikkekerner i. Rør rugmel og hvedemel i. Dejen skal ikke æltes, og den skal være klistret, men ikke flydende. Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 12 timer. Brug to spiseskeer til at forme dejen i 10 boller på en bageplade med bagepapir. Drys med havregryn og resten af græskarkernerne. Varm ovnen op til 240°C, og bag bollerne i 15-20 min.

 

Energi pr. person: 961KJ/282Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,3 g.
Kulhydrat: 36,2 g.
Fedt: 5,3 g.

Langtidshævede grovboller med rug

Kom rugkerner i en gryde med 2 dl vand, og kog det op. Lad det småkoge i 2 min. Sluk for varmen, og lad det køle af. Kom det i en stor røreskål, og bland med resten af vandet. Smuldr gæren i, og kom honning, salt, 40 g græskarkerner og solsikkekerner i. Rør rugmel og hvedemel i. Dejen skal ikke æltes, og den skal være klistret, men ikke flydende. Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 12 timer. Brug to spiseskeer til at forme dejen i 10 boller på en bageplade med bagepapir. Drys med havregryn og resten af græskarkernerne. Varm ovnen op til 240°C, og bag bollerne i 15-20 min.

 

Energi pr. person: 961KJ/282Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,3 g.
Kulhydrat: 36,2 g.
Fedt: 5,3 g.