HjemOpskrifterLangtidshævede grovboller med rug

Langtidshævede grovboller med rug

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
antal: 2 stk. pr. person
    • 50 g knækkede rugkerner
    • 5 dl koldt vand
    • 5 g gær
    • 1 spsk honning
    • 15 g groft salt
    • 40 g græskarkerner + 20 g til pynt
    • 40 g solsikkekerner
    • 75 g groft rugmel
    • 450- 500 g hvedemel
    • 25 g grovvalsede havregryn

    Sådan gør du

    • 1.
      Kom rugkerner i en gryde med 2 dl vand, og kog det op.

    • 2.
      Lad det småkoge i 2 min.

    • 3.
      Sluk for varmen, og lad det køle af.

    • 4.
      Kom det i en stor røreskål, og bland med resten af vandet.

    • 5.
      Smuldr gæren i, og kom honning, salt, 40 g græskarkerner og solsikkekerner i.

    • 6.
      Rør rugmel og hvedemel i.

    • 7.
      Dejen skal ikke æltes, og den skal være klistret, men ikke flydende.

    • 8.
      Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 12 timer.

    • 9.
      Brug to spiseskeer til at forme dejen i 10 boller på en bageplade med bagepapir.

    • 10.
      Drys med havregryn og resten af græskarkernerne.

    • 11.
      Varm ovnen op til 240°C, og bag bollerne i 15-20 min.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    11385 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    896 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 4.0 g
    Protein: 11.5 %6.1 g
    Kulhydrat: 70.6 %37.2 g
    Fedt: 17.9 %4.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;