HjemOpskrifterLandbrød med valnødder

Landbrød med valnødder

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk fint salt
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk jomfruolivenolie
  • 100 g valnøddekerner
  • 250 g sigtet hvedemel
  • 300 g fuldkornshvedemel
pynt:
  • mælk til pensling
  • 40 g grofthakket græskarkerner
  • 1 g fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  • 1.
    Rør gæren ud i lunken vand i en skål.

  • 2.
    Kom salt, honning og olivenolie i.

  • 3.
    Vend valnødder og yoghurt i.

  • 4.
    Rør hvedemel i og til sidst fuldkornshvedemel.

  • 5.
    Dejen skal røres på maskine eller i hånden i ca. 10 minutter, og skal hænge sammen men må gerne være lidt klistret.

  • 6.
    Hviler tildækket med husholdningsfilm et lunt sted i 1 time.

  • 7.
    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.

  • 8.
    Form dejen til et rundt brød.

  • 9.
    Lav et rids på toppen af brødet som en bue.

  • 10.
    Kom brødet på en bageplade, og lad det hvile under klæde i 30 minutter.

  • 11.
    Pensl med mælk og drys med græskarkerner som trykkes forsigtigt en anelse ned i dejen.

  • 12.
    Drys brødet med fuldkornshvedemel og bag nederst i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.

  • 13.
    Afkøles på en rist.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13440 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1352 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.5 g
Protein: 10.6 %8.4 g
Kulhydrat: 51.5 %40.9 g
Fedt: 37.9 %13.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;