2 personer
Antal: 1 brød. Tilberedningstid: 2 timer 30 minutter. Ovntid: ca. 30-35 minutter.
2 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk. fint salt
1 spsk. honning
3 spsk. Ekstra jomfruolivenolie
100 g valnødder
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
250 g almindelig eller sigtet hvedemel
300 g fuldkornshvedemel
Pynt:
Mælk til pensling
40 g grofthakkede græskarkerner
1 spsk. fuldkornshvedemel
Rør gæren ud i lunken vand i en skål. Kom salt, honning og olivenolie i. Vend valnødder og yoghurt i. Rør hvedemel i og til sidst fuldkornshvedemel. Dejen skal røres på maskine eller i hånden i ca. 10 minutter, og skal hænge sammen men må gerne være lidt klistret.
Hviler tildækket med husholdningsfilm et lunt sted i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Form dejen til et rundt brød.
Lav et rids på toppen af brødet som en bue.
Kom brødet på en bageplade, og lad det hvile under klæde i 30 minutter.
Pensl med mælk og drys med græskarkerner som trykkes forsigtigt en anelse ned i dejen.
Drys brødet med fuldkornshvedemel og bag nederst i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. Afkøles på en rist.
Energi pr. stk.: 14564 Kj/ 3468 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,4 g.
Kulhydrat: 35,2 g.
Fedt: 12,2 g.