Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Landbrød med valnødder
Landbrød med valnødder
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
2 personer
2 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk fint salt
1 spsk honning
3 spsk jomfruolivenolie
100 g valnøddekerner
250 g sigtet hvedemel
300 g fuldkornshvedemel
pynt:
mælk til pensling
40 g grofthakket græskarkerner
1 g fuldkornshvedemel
Sådan gør du
1.
Rør gæren ud i lunken vand i en skål.
2.
Kom salt, honning og olivenolie i.
3.
Vend valnødder og yoghurt i.
4.
Rør hvedemel i og til sidst fuldkornshvedemel.
5.
Dejen skal røres på maskine eller i hånden i ca. 10 minutter, og skal hænge sammen men må gerne være lidt klistret.
6.
Hviler tildækket med husholdningsfilm et lunt sted i 1 time.
7.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.
8.
Form dejen til et rundt brød.
9.
Lav et rids på toppen af brødet som en bue.
10.
Kom brødet på en bageplade, og lad det hvile under klæde i 30 minutter.
11.
Pensl med mælk og drys med græskarkerner som trykkes forsigtigt en anelse ned i dejen.
12.
Drys brødet med fuldkornshvedemel og bag nederst i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.
13.
Afkøles på en rist.
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13440 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1352 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
5.5 g
Protein:
10.6 %
8.4 g
Kulhydrat:
51.5 %
40.9 g
Fedt:
37.9 %
13.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;