HjemOpskrifterLammeskank med fennikel og linser

Lammeskank med fennikel og linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fennikler
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 4 lammeskanke
  • salt & sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 rosmarinkviste
  • 1 bundt bredbladet persille + ekstra til servering
  • 3 dl tør hvidvin
  • 0.3 liter hønsefond eller vand
  • 150 g grønne bønner
  • 200 g kogte tørrede grønne linser

Sådan gør du

  • 1.
    Skær fennikel, løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i skiver.

  • 2.
    Krydr lammeskankene med salt og peber, og brun dem i olie i en stor gryde.

  • 3.
    Tag kødet op, og kom fennikel, løg, gulerødder og bladselleri i gryden.

  • 4.
    Steg det i ca. 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve.

  • 5.
    Tilsæt så hvidløg, rosmarinkviste og grofthakket persille.

  • 6.
    Læg lammeskankene tilbage i gryden, og hæld hvidvin og hønsefond eller vand ved.

  • 7.
    Læg låg på, og lad skankene simre i 1 ½-2 timer, til kødet er helt mørt og næsten falder af benet.

  • 8.
    Vend lidt rundt i det undervejs.

  • 9.
    Tilsæt til sidst grønne bønner og linser, og lad det simre færdigt i 5-10 min.

  • 10.
    Smag til med salt og peber, og drys med den sidste persille ved servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17831 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
484 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 46.5 %13.2 g
Kulhydrat: 21.6 %6.1 g
Fedt: 27.1 %3.6 g
Alkohol: 4.8 %0.8 g
;