4 personer
2 fennikler
1 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
4 lammeskanke
Salt og sort peber
2 spsk. olivenolie
2 kviste rosmarin
1 håndfuld bredbladet persille + ekstra til servering
3 dl tør hvidvin
3 dl hønsefond eller vand
150 g grønne bønner
200 g kogte grønne linser
Skær fennikel, løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i skiver. Krydr lammeskankene med salt og peber, og brun dem i olie i en stor gryde. Tag kødet op, og kom fennikel, løg, gulerødder og bladselleri i gryden. Steg det i ca. 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve. Tilsæt så hvidløg, rosmarinkviste og grofthakket persille. Læg lammeskankene tilbage i gryden, og hæld hvidvin og hønsefond eller vand ved. Læg låg på, og lad skankene simre i 1 ½-2 timer, til kødet er helt mørt og næsten falder af benet. Vend lidt rundt i det undervejs. Tilsæt til sidst grønne bønner og linser, og lad det simre færdigt i 5-10 min. Smag til med salt og peber, og drys med den sidste persille ved servering.
Energi pr. person: 2862KJ/684Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,9 g.
Kulhydrat: 6,6 g.
Fedt: 4,4 g.