Lammeskank med fennikel og linser

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Lammeskank med fennikel og linser
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 fennikler

1 løg

2 gulerødder

2 stilke bladselleri

2 fed hvidløg

4 lammeskanke

Salt og sort peber

2 spsk. olivenolie

2 kviste rosmarin

1 håndfuld bredbladet persille + ekstra til servering

3 dl tør hvidvin

3 dl hønsefond eller vand

150 g grønne bønner

200 g kogte grønne linser

Sådan gør du

Skær fennikel, løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i skiver. Krydr lammeskankene med salt og peber, og brun dem i olie i en stor gryde. Tag kødet op, og kom fennikel, løg, gulerødder og bladselleri i gryden. Steg det i ca. 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve. Tilsæt så hvidløg, rosmarinkviste og grofthakket persille. Læg lammeskankene tilbage i gryden, og hæld hvidvin og hønsefond eller vand ved. Læg låg på, og lad skankene simre i 1 ½-2 timer, til kødet er helt mørt og næsten falder af benet. Vend lidt rundt i det undervejs. Tilsæt til sidst grønne bønner og linser, og lad det simre færdigt i 5-10 min. Smag til med salt og peber, og drys med den sidste persille ved servering.

 

Energi pr. person: 2862KJ/684Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,9 g.
Kulhydrat: 6,6 g.
Fedt: 4,4 g.