Lammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré

30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 knoldselleri

¼ l piskefløde

¼ l sødmælk

175 g smør

60 g usaltede pistaciekerner

4 blommer

1 håndfuld frisk mynte 

400 g lammemørbrad

Salt og sort peber

2 fed hvidløg

1 spsk. smagsneutral olie
+ 1 spsk. smør til stegning 

Om råvarerne

[UDARBEJDET AF KRISTIAN FRA MASTERCHEF 2019]

Skræl knoldsellerien og skær den i grove tern. Kom det i en gryde og dæk med fløde og mælk. Kog sellerien mør i 15-20 min. Pas på det ikke koger over. Sigt mælkeblandingen fra og kom sellerien tilbage i gryden. Blend det med 2 spsk. smør til en glat puré. Smelt resten af smørret i en gryde ved lav varme, hæld over i en skål eller kande og undlad at tage de hvide mælkestoffer i bunden af gryden med.

Rengør gryden og kom det smeltede smør tilbage i gryden, og varm det langsomt til det bruner. Kom pistaciekernerne i og hold smørret lunt. Pas på det ikke branker. Skær blommer i små tern og hak mynten. Varm en pande op med olie og smør. Krydr kødet med salt og peber og steg det ved høj varme i 1½ minut pr. side sammen med mast hvidløg. Tag kødet af panden og lad det hvile 5 min. før det skæres ud i skiver. Anret med selleripuré og blommetern og hæld det brunede smør med pistacier over. Drys med mynte. 

 

Energi pr. person: 2585KJ/618Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 12,4 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Lammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré

[UDARBEJDET AF KRISTIAN FRA MASTERCHEF 2019]

Skræl knoldsellerien og skær den i grove tern. Kom det i en gryde og dæk med fløde og mælk. Kog sellerien mør i 15-20 min. Pas på det ikke koger over. Sigt mælkeblandingen fra og kom sellerien tilbage i gryden. Blend det med 2 spsk. smør til en glat puré. Smelt resten af smørret i en gryde ved lav varme, hæld over i en skål eller kande og undlad at tage de hvide mælkestoffer i bunden af gryden med.

Rengør gryden og kom det smeltede smør tilbage i gryden, og varm det langsomt til det bruner. Kom pistaciekernerne i og hold smørret lunt. Pas på det ikke branker. Skær blommer i små tern og hak mynten. Varm en pande op med olie og smør. Krydr kødet med salt og peber og steg det ved høj varme i 1½ minut pr. side sammen med mast hvidløg. Tag kødet af panden og lad det hvile 5 min. før det skæres ud i skiver. Anret med selleripuré og blommetern og hæld det brunede smør med pistacier over. Drys med mynte. 

 

Energi pr. person: 2585KJ/618Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 12,4 g.