Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Lammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré
Lammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 knoldselleri
2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
2.5 dl sødmælk
175 g smør
60 g usaltede pistacienødder
4 blommer
10 g mynteblade
400 g lammemørbrader
salt og sort peber
2 fed hvidløg
1 spsk smagsneutral olie
1 g smør til stegning
Sådan gør du
1.
Skræl knoldsellerien og skær den i grove tern.
2.
Kom det i en gryde og dæk med fløde og mælk.
3.
Kog sellerien mør i 15-20 min.
4.
Pas på det ikke koger over.
5.
Sigt mælkeblandingen fra og kom sellerien tilbage i gryden.
6.
Blend det med 2 spsk. smør til en glat puré.
7.
Smelt resten af smørret i en gryde ved lav varme, hæld over i en skål eller kande og undlad at tage de hvide mælkestoffer i bunden af gryden med.
8.
Rengør gryden og kom det smeltede smør tilbage i gryden, og varm det langsomt til det bruner.
9.
Kom pistaciekernerne i og hold smørret lunt.
10.
Pas på det ikke branker.
11.
Skær blommer i små tern og hak mynten.
12.
Varm en pande op med olie og smør.
13.
Krydr kødet med salt og peber og steg det ved høj varme i 1½ minut pr. side sammen med mast hvidløg.
14.
Tag kødet af panden og lad det hvile 5 min. før det skæres ud i skiver.
15.
Anret med selleripuré og blommetern og hæld det brunede smør med pistacier over.
16.
Drys med mynte.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15164 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
696 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
13.5 %
5.5 g
Kulhydrat:
10 %
4.1 g
Fedt:
76.5 %
14.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;