HjemOpskrifterLammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré

Lammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 knoldselleri
  • 2½ dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2½ dl sødmælk
  • 190 g smør
  • 60 g usaltede pistacienødder
  • 4 blommer
  • 10 g friske mynteblade
  • 400 g lammemørbrader
  • salt og sort peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 190 g smør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl knoldsellerien og skær den i grove tern.

  • 2.
    Kom det i en gryde og dæk med fløde og mælk.

  • 3.
    Kog sellerien mør i 15-20 min.

  • 4.
    Pas på det ikke koger over.

  • 5.
    Sigt mælkeblandingen fra og kom sellerien tilbage i gryden.

  • 6.
    Blend det med 2 spsk. smør til en glat puré.

  • 7.
    Smelt resten af smørret i en gryde ved lav varme, hæld over i en skål eller kande og undlad at tage de hvide mælkestoffer i bunden af gryden med.

  • 8.
    Rengør gryden og kom det smeltede smør tilbage i gryden, og varm det langsomt til det bruner.

  • 9.
    Kom pistaciekernerne i og hold smørret lunt.

  • 10.
    Pas på det ikke branker.

  • 11.
    Skær blommer i små tern og hak mynten.

  • 12.
    Varm en pande op med olie og smør.

  • 13.
    Krydr kødet med salt og peber og steg det ved høj varme i 1½ minut pr. side sammen med mast hvidløg.

  • 14.
    Tag kødet af panden og lad det hvile 5 min. før det skæres ud i skiver.

  • 15.
    Anret med selleripuré og blommetern og hæld det brunede smør med pistacier over.

  • 16.
    Drys med mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15559 kj / 3719 kcal
Næringsindhold pr. 100g
714 kj / 171 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 13.5 %5.7 g
Kulhydrat: 9.4 %3.9 g
Fedt: 77.1 %14.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;