Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Lammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré
Lammemørbrad med blomme, pistacie og selleripuré
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 knoldselleri
2½ dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
2½ dl sødmælk
190 g smør
60 g usaltede pistacienødder
4 blommer
10 g friske mynteblade
400 g lammemørbrader
salt og sort peber
2 fed hvidløg
1 spsk smagsneutral olie
190 g smør
SÅDAN GØR DU
1.
Skræl knoldsellerien og skær den i grove tern.
2.
Kom det i en gryde og dæk med fløde og mælk.
3.
Kog sellerien mør i 15-20 min.
4.
Pas på det ikke koger over.
5.
Sigt mælkeblandingen fra og kom sellerien tilbage i gryden.
6.
Blend det med 2 spsk. smør til en glat puré.
7.
Smelt resten af smørret i en gryde ved lav varme, hæld over i en skål eller kande og undlad at tage de hvide mælkestoffer i bunden af gryden med.
8.
Rengør gryden og kom det smeltede smør tilbage i gryden, og varm det langsomt til det bruner.
9.
Kom pistaciekernerne i og hold smørret lunt.
10.
Pas på det ikke branker.
11.
Skær blommer i små tern og hak mynten.
12.
Varm en pande op med olie og smør.
13.
Krydr kødet med salt og peber og steg det ved høj varme i 1½ minut pr. side sammen med mast hvidløg.
14.
Tag kødet af panden og lad det hvile 5 min. før det skæres ud i skiver.
15.
Anret med selleripuré og blommetern og hæld det brunede smør med pistacier over.
16.
Drys med mynte.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15559 kj / 3719 kcal
Næringsindhold pr. 100g
714 kj / 171 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.9 g
Protein:
13.5 %
5.7 g
Kulhydrat:
9.4 %
3.9 g
Fedt:
77.1 %
14.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;