4 personer
1 lammekrone
Salt og sort peber
1 spsk olivenolie
150 g tørt hvedebrød
1 fed hvidløg
2 spsk estragonblade
50 g Vesterhavsost eller anden fast ost
1 + 1 spsk smør
2 spsk dijonsennnep
750 g gulerødder
1 spsk hvidvinseddike
1 bdt dild
Krydr lammet med salt og peber og brun det på alle sider i en pande med olivenolie. I en foodprocessor hakkes hvedebrød sammen med hvidløg, estragon, revet ost og 1 spsk smør. Smør senneppen på toppen af lammekronen og pres brødblandingen oven på. Læg lammet i et ovnfast fad og bag det i 20-30 min. ved 180°C eller til kødet har en centrumtemperatur på 58-60 gr. for rosastegt kød. Lad kødet trække 10 min før det skæres ud. Skræl gulerødderne og kog dem i saltet vand i 10 min. Sigt vandet fra og vend med eddike, 1 spsk smør og hakket dild. Krydr med sort peber.
Energi pr. person: 2877KJ/687Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 7,8 g.
Kulhydrat: 10,9 g.
Fedt: 14,6 g.