HjemOpskrifterLammekrone med vesterhavsost og estragon – glaserede gulerødder med dild

Lammekrone med vesterhavsost og estragon – glaserede gulerødder med dild

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g lammekrone
  • salt & sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 skiver hvedebrød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk estragonblade
  • 50 g vesterhavsost
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk dijonsennep
  • 750 g gulerødder
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 bundt frisk dild

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr lammet med salt og peber og brun det på alle sider i en pande med olivenolie.

  • 2.
    I en foodprocessor hakkes hvedebrød sammen med hvidløg, estragon, revet ost og 1 spsk smør.

  • 3.
    Smør senneppen på toppen af lammekronen og pres brødblandingen oven på.

  • 4.
    Læg lammet i et ovnfast fad og bag det i 20-30 min. ved 180°C eller til kødet har en centrumtemperatur på 58-60 gr. for rosastegt kød.

  • 5.
    Lad kødet trække 10 min før det skæres ud.

  • 6.
    Skræl gulerødderne og kog dem i saltet vand i 10 min.

  • 7.
    Sigt vandet fra og vend med eddike, 1 spsk smør og hakket dild.

  • 8.
    Krydr med sort peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4767 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
309 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 12 %2.2 g
Kulhydrat: 39.8 %7.2 g
Fedt: 48.2 %4.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;