Lammekrone med vesterhavsost og estragon – glaserede gulerødder med dild

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lammekrone med vesterhavsost og estragon
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lammekrone

Salt og sort peber

1 spsk olivenolie

150 g tørt hvedebrød

1 fed hvidløg

2 spsk estragonblade

50 g Vesterhavsost eller anden fast ost

1 + 1 spsk smør

2 spsk dijonsennnep

750 g gulerødder

1 spsk hvidvinseddike

1 bdt dild

Sådan gør du

Krydr lammet med salt og peber og brun det på alle sider i en pande med olivenolie. I en foodprocessor hakkes hvedebrød sammen med hvidløg, estragon, revet ost og 1 spsk smør. Smør senneppen på toppen af lammekronen og pres brødblandingen oven på. Læg lammet i et ovnfast fad og bag det i 20-30 min. ved 180°C eller til kødet har en centrumtemperatur på 58-60 gr. for rosastegt kød. Lad kødet trække 10 min før det skæres ud. Skræl gulerødderne og kog dem i saltet vand i 10 min. Sigt vandet fra og vend med eddike, 1 spsk smør og hakket dild. Krydr med sort peber. 

 

Energi pr. person: 2877KJ/687Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 7,8 g.

Kulhydrat: 10,9 g.

Fedt: 14,6 g.