4 personer
Taboulleh:
2½ dl bulgur
5 dl vand
400 g knoldselleri
1 spsk. + 3 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
2 æbler
1 god håndfuld bredbladet persille
3 spsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike
Tzatziki:
1 håndfuld bredbladet persille
300 g græsk yoghurt 10%
1 fed hvidløg
½ agurk
Salt og sort peber
Lam:
2 lammekroner
1 fed hvidløg
Salt og sort peber
2 spsk. olivenolie
Kog bulgur med vand og lidt salt, 12 min. under låg. Kom det i en salatskål. Skræl knoldsellerien og skær i små tern. Steg dem i en pande med 1 spsk. olivenolie. Krydr med salt og peber og kom dem i bulgur sammen med æble i små tern og grofthakket persille. Vend eddike og 3 spsk. olivenolie i og smag til med salt og peber.
Til tzatziki blendes persille med yoghurt og hvidløg. Skræl agurken og skrab kernerne ud. Skær den i små tern og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber.
Gnid lammet med hvidløg, salt og peber og brun dem på alle sider i en pande med olie. Steg dem færdigt i ovnen i 20 min. ved 180°C. Skær lammet i koteletter og anret dem med tzatziki og taboulleh.
Energi pr. person: 3630KJ/868Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g.
Kulhydrat: 10,6 g.
Fedt: 7,7 g.