Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Lammekrone med persilletzatziki og taboulleh med æble og selleri

Bedømmelse (1)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

Taboulleh:

2½ dl bulgur

5 dl vand

400 g knoldselleri

1 spsk. + 3 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

2 æbler

1 god håndfuld bredbladet persille

3 spsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike

 

Tzatziki:

1 håndfuld bredbladet persille

300 g græsk yoghurt 10%

1 fed hvidløg

½ agurk

Salt og sort peber

 

Lam:

2 lammekroner

1 fed hvidløg

Salt og sort peber

2 spsk. olivenolie

Om råvarerne

Kog bulgur med vand og lidt salt, 12 min. under låg. Kom det i en salatskål. Skræl knoldsellerien og skær i små tern. Steg dem i en pande med 1 spsk. olivenolie. Krydr med salt og peber og kom dem i bulgur sammen med æble i små tern og grofthakket persille. Vend eddike og 3 spsk. olivenolie i og smag til med salt og peber.

Til tzatziki blendes persille med yoghurt og hvidløg. Skræl agurken og skrab kernerne ud. Skær den i små tern og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber.

Gnid lammet med hvidløg, salt og peber og brun dem på alle sider i en pande med olie. Steg dem færdigt i ovnen i 20 min. ved 180°C. Skær lammet i koteletter og anret dem med tzatziki og taboulleh.

 

Energi pr. person: 3630KJ/868Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g.
Kulhydrat: 10,6 g.
Fedt: 7,7 g.

Lammekrone med persilletzatziki og taboulleh med æble og selleri

Kog bulgur med vand og lidt salt, 12 min. under låg. Kom det i en salatskål. Skræl knoldsellerien og skær i små tern. Steg dem i en pande med 1 spsk. olivenolie. Krydr med salt og peber og kom dem i bulgur sammen med æble i små tern og grofthakket persille. Vend eddike og 3 spsk. olivenolie i og smag til med salt og peber.

Til tzatziki blendes persille med yoghurt og hvidløg. Skræl agurken og skrab kernerne ud. Skær den i små tern og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber.

Gnid lammet med hvidløg, salt og peber og brun dem på alle sider i en pande med olie. Steg dem færdigt i ovnen i 20 min. ved 180°C. Skær lammet i koteletter og anret dem med tzatziki og taboulleh.

 

Energi pr. person: 3630KJ/868Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g.
Kulhydrat: 10,6 g.
Fedt: 7,7 g.