HjemOpskrifterLammekrone med persilletzatziki og taboulleh med æble og selleri

Lammekrone med persilletzatziki og taboulleh med æble og selleri

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
taboulleh:
  • 2.5 dl bulgur
  • 5 dl vand
  • 400 g knoldselleri
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 2 æbler
  • 1 dl bredbladet persille
  • 3 spsk æblecidereddike
tzatziki:
  • 1 dl bredbladet persille
  • 300 g græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 agurk
  • salt og sort peber
lam:
  • 1.5 kg lammekrone
  • 1 fed hvidløg
  • salt og sort peber
  • 2 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog bulgur med vand og lidt salt, 12 min. under låg.

  • 2.
    Kom det i en salatskål.

  • 3.
    Skræl knoldsellerien og skær i små tern.

  • 4.
    Steg dem i en pande med 1 spsk. olivenolie.

  • 5.
    Krydr med salt og peber og kom dem i bulgur sammen med æble i små tern og grofthakket persille.

  • 6.
    Vend eddike og 3 spsk. olivenolie i og smag til med salt og peber.

  • 7.
    Til tzatziki blendes persille med yoghurt og hvidløg.

  • 8.
    Skræl agurken og skrab kernerne ud.

  • 9.
    Skær den i små tern og vend dem i yoghurten.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Gnid lammet med hvidløg, salt og peber og brun dem på alle sider i en pande med olie.

  • 12.
    Steg dem færdigt i ovnen i 20 min. ved 180°C.

  • 13.
    Skær lammet i koteletter og anret dem med tzatziki og taboulleh.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7993 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
232 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 8.7 %1.2 g
Kulhydrat: 39.2 %5.4 g
Fedt: 52.1 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;