Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Lammekrone med glaserede ærter og ovnstegte kartofler
Lammekrone med glaserede ærter og ovnstegte kartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
750 g kartofler
1 spsk olivenolie
1 kg lammekrone
1 spsk olivenolie
salt & sort peber
1 håndfuld frisk salvie
250 g skalotteløg
25 g smør
450 g ærter
2 spsk hvidvinseddike
1 bundt bredbladet persille
Sådan gør du
1.
Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte.
2.
Kog dem i 10 min. i letsaltet vand, sigt vandet fra, og kom kartoflerne over i et ovnfast fad.
3.
Vend dem med 1 spsk. olivenolie.
4.
Gnid lammekronerne ind i 1 tsk. olivenolie, og krydr med salt og peber.
5.
Brun kødet i en pande, og læg det over i det ovnfaste fad med kartoflerne omkring.
6.
Hak salvien groft, og drys over kødet og kartoflerne.
7.
Steg det sammen i ovnen ved 190°C i 20-30 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 56-58°C.
8.
Pil imens skalotteløgene, og del dem i halve.
9.
Smelt smørret i en gryde, og kom løgene i.
10.
Svits dem ved medium varme i 5 min., og kom så ærterne i.
11.
Kom låg på, og lad ærterne dampe i 5 min.
12.
Tilsæt så eddike og hakket persille, og vend det sammen.
13.
Tag kød og kartofler ud af ovnen, og lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.
14.
Anret kød med kartofler og glaserede ærter.
Lam
SPISETID opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5326 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
206 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.9 g
Protein:
14 %
1.7 g
Kulhydrat:
56.7 %
6.9 g
Fedt:
29.3 %
1.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;