Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Lammekrone med glaserede ærter og ovnstegte kartofler

Bedømmelse (1)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

750 g kartofler.

1 spsk. olivenolie

2 stk. lammekrone

1 tsk. olivenolie

Salt og sort peber

1 håndfuld salvieblade

250 g skalotteløg

25 g smør

450 g ærter

2 spsk. hvidvinseddike

1 håndfuld bredbladet persille

Om råvarerne

Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte. Kog dem i 10 min. i letsaltet vand, sigt vandet fra, og kom kartoflerne over i et ovnfast fad. Vend dem med 1 spsk. olivenolie. Gnid lammekronerne ind i 1 tsk. olivenolie, og krydr med salt og peber. Brun kødet i en pande, og læg det over i det ovnfaste fad med kartoflerne omkring. Hak salvien groft, og drys over kødet og kartoflerne. Steg det sammen i ovnen ved 190°C i 20-30 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 56-58°C. Pil imens skalotteløgene, og del dem i halve. Smelt smørret i en gryde, og kom løgene i. Svits dem ved medium varme i 5 min., og kom så ærterne i. Kom låg på, og lad ærterne dampe i 5 min. Tilsæt så eddike og hakket persille, og vend det sammen. Tag kød og kartofler ud af ovnen, og lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver. Anret kød med kartofler og glaserede ærter.

 

Energi pr. person: 2897KJ/692Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g.
Kulhydrat: 9,6 g.
Fedt: 6,7 g.

Lammekrone med glaserede ærter og ovnstegte kartofler

Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte. Kog dem i 10 min. i letsaltet vand, sigt vandet fra, og kom kartoflerne over i et ovnfast fad. Vend dem med 1 spsk. olivenolie. Gnid lammekronerne ind i 1 tsk. olivenolie, og krydr med salt og peber. Brun kødet i en pande, og læg det over i det ovnfaste fad med kartoflerne omkring. Hak salvien groft, og drys over kødet og kartoflerne. Steg det sammen i ovnen ved 190°C i 20-30 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 56-58°C. Pil imens skalotteløgene, og del dem i halve. Smelt smørret i en gryde, og kom løgene i. Svits dem ved medium varme i 5 min., og kom så ærterne i. Kom låg på, og lad ærterne dampe i 5 min. Tilsæt så eddike og hakket persille, og vend det sammen. Tag kød og kartofler ud af ovnen, og lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver. Anret kød med kartofler og glaserede ærter.

 

Energi pr. person: 2897KJ/692Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g.
Kulhydrat: 9,6 g.
Fedt: 6,7 g.