HjemOpskrifterLammekrone med glaserede ærter og ovnstegte kartofler

Lammekrone med glaserede ærter og ovnstegte kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 750 g kartofler
  • 18½ g olivenolie
  • 1 kg lammekrone
  • 18½ g olivenolie
  • salt & sort peber
  • 1½ dl friske salvieblade
  • 250 g skalotteløg
  • 25 g smør
  • 450 g ærter
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 bundt bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte.

  • 2.
    Kog dem i 10 min. i letsaltet vand, sigt vandet fra, og kom kartoflerne over i et ovnfast fad.

  • 3.
    Vend dem med 1 spsk. olivenolie.

  • 4.
    Gnid lammekronerne ind i 1 tsk. olivenolie, og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Brun kødet i en pande, og læg det over i det ovnfaste fad med kartoflerne omkring.

  • 6.
    Hak salvien groft, og drys over kødet og kartoflerne.

  • 7.
    Steg det sammen i ovnen ved 190°C i 20-30 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 56-58°C.

  • 8.
    Pil imens skalotteløgene, og del dem i halve.

  • 9.
    Smelt smørret i en gryde, og kom løgene i.

  • 10.
    Svits dem ved medium varme i 5 min., og kom så ærterne i.

  • 11.
    Kom låg på, og lad ærterne dampe i 5 min.

  • 12.
    Tilsæt så eddike og hakket persille, og vend det sammen.

  • 13.
    Tag kød og kartofler ud af ovnen, og lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.

  • 14.
    Anret kød med kartofler og glaserede ærter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5800 kj / 1386 kcal
Næringsindhold pr. 100g
222 kj / 53 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 14.8 %1.9 g
Kulhydrat: 56.3 %7.4 g
Fedt: 28.9 %1.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;