4 personer
2 stk. Lammekrone
Crust:
1 dl rasp
2 spsk. flydende honning
2 spsk. sennep
50 g smør
Safranbulgursalat:
2 dl couscous
½ tsk. safran tråde
2 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. fint hakket Habanero chili
(meget stærk, se chiliopslag s. 28)
1 rød peber i tern
1 bdt. grønne asparges,
i mindre stykker
75 g tørret abrikos i tern
Saft af 2 lime
50 g KIRKS gedefeta
50 g mandler, saltede
Pynt:
Frisk mynte og ramsløg
Kog couscous i vand med salt og safran efter forskriften. Rør alle ingredienser til crusten sammen. Rids fedtet på lammekronen. Brun lammekronen af på en varm pande så fedtet bliver brunt. Kom lammekroner i en bradepande. Smør crusten på fedtet og tryk det på. Kom dem i en forvarmet ovn ved 200° C i ca. 30 min. Lad dem hvile 10 min. inden udskæring, ikke tildækket så bliver crusten blød. Varm olivenolie op i en sautepande. Sauter løg, hvidløg og chili med rød peber, asparges og abrikoser i et par min. Vend kogt couscous i og smag til med limesaft, gedefeta og drys med hakkede mandler.