HjemOpskrifterLammekrone med crust og lun safran couscous

Lammekrone med crust og lun safran couscous

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 2 stk. lammekrone
Crust:
  • 1 dl rasp
  • 2 spsk flydende honning
  • 2 spsk sennep
  • 50 g smør
Safranbulgursalat:
  • 2 dl couscousgryn
  • ½ tsk safran
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg , hakket
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 1 bundt grønne asparges, i mindre stykker
  • 75 g tørrede abrikoser, i tern
  • saft af 2 limefrugter
  • 50 g Arla Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • 50 g saltede mandler
Pynt:
  • friske mynteblade
  • ramsløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog couscous i vand med salt og safran efter forskriften.

  • 2.
    Rør alle ingredienser til crusten sammen.

  • 3.
    Rids fedtet på lammekronen.

  • 4.
    Brun lammekronen af på en varm pande så fedtet bliver brunt.

  • 5.
    Kom lammekroner i en bradepande.

  • 6.
    Smør crusten på fedtet og tryk det på.

  • 7.
    Kom dem i en forvarmet ovn ved 200° C i ca. 30 min.

  • 8.
    Lad dem hvile 10 min. inden udskæring, ikke tildækket så bliver crusten blød.

  • 9.
    Varm olivenolie op i en sautepande.

  • 10.
    Sauter løg, hvidløg og chili med rød peber, asparges og abrikoser i et par min.

  • 11.
    Vend kogt couscous i og smag til med limesaft, gedefeta og drys med hakkede mandler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9658 kj / 2308 kcal
Næringsindhold pr. 100g
862 kj / 206 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 10.1 %5.1 g
Kulhydrat: 47.9 %24.3 g
Fedt: 42 %9.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;