HjemOpskrifterLammekrone med crust og lun safran couscous

Lammekrone med crust og lun safran couscous

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 2 stk. lammekrone
    Crust:
    • 1 dl rasp
    • 2 spsk flydende honning
    • 2 spsk sennep
    • 50 g smør
      Safranbulgursalat:
      • 2 dl couscousgryn
      • 0.5 tsk safran
      • 2 spsk olivenolie
      • 1 rødløg, hakket
      • 2 fed hvidløg, knust
      • 1 tsk tørret chiliflage
      • 1 rød peberfrugt, i tern
      • 1 bundt grøn asparges, i mindre stykker
      • 75 g tørrede abrikoser, i tern
      • saft af 2 limefrugter
      • 50 g Arla Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
      • 50 g saltede mandler
        Pynt:
        • mynteblade
        • ramsløg

        Sådan gør du

        • 1.
          Kog couscous i vand med salt og safran efter forskriften.

        • 2.
          Rør alle ingredienser til crusten sammen.

        • 3.
          Rids fedtet på lammekronen.

        • 4.
          Brun lammekronen af på en varm pande så fedtet bliver brunt.

        • 5.
          Kom lammekroner i en bradepande.

        • 6.
          Smør crusten på fedtet og tryk det på.

        • 7.
          Kom dem i en forvarmet ovn ved 200° C i ca. 30 min.

        • 8.
          Lad dem hvile 10 min. inden udskæring, ikke tildækket så bliver crusten blød.

        • 9.
          Varm olivenolie op i en sautepande.

        • 10.
          Sauter løg, hvidløg og chili med rød peber, asparges og abrikoser i et par min.

        • 11.
          Vend kogt couscous i og smag til med limesaft, gedefeta og drys med hakkede mandler.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        9456 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        844 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 3.3 g
        Protein: 10.1 %5.0 g
        Kulhydrat: 45.4 %22.5 g
        Fedt: 44.5 %10.1 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;