Lammekrone med crust og lun safran couscous

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


2 stk. Lammekrone

Crust:

1 dl rasp

2 spsk. flydende honning

2 spsk. sennep

50 g smør

Safranbulgursalat:

2 dl couscous

½ tsk. safran tråde

2 spsk. olivenolie

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, knust

1 tsk. fint hakket Habanero chili

(meget stærk, se chiliopslag s. 28)

1 rød peber i tern

1 bdt. grønne asparges,

i mindre stykker

75 g tørret abrikos i tern

Saft af 2 lime    

50 g KIRKS gedefeta

50 g mandler, saltede



Pynt:

Frisk mynte og ramsløg

 

Sådan gør du

Kog couscous i vand med salt og safran efter forskriften. Rør alle ingredienser til crusten sammen. Rids fedtet på lammekronen. Brun lammekronen af på en varm pande så fedtet bliver brunt. Kom lammekroner i en bradepande. Smør crusten på fedtet og tryk det på. Kom dem i en forvarmet ovn ved 200° C i ca. 30 min. Lad dem hvile 10 min. inden udskæring, ikke tildækket så bliver crusten blød. Varm olivenolie op i en sautepande. Sauter løg, hvidløg og chili med rød peber, asparges og abrikoser i et par min. Vend kogt couscous i og smag til med limesaft, gedefeta og drys med hakkede mandler.