Lammekrone med bagte auberginer, spinat og yoghurt

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lammekrone med bagte auberginer, spinat og yoghurt
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lammekrone

Salt og sort peber

3 spsk olivenolie

2+1 spsk sesamfrø

2 auberginer

80 g pinjekerner

250 g frisk spinat

150 g yoghurt naturel
1 spsk finthakket mynte 

Sådan gør du

Krydr lammet med salt og peber og brun det i en pande med 1 spsk olivenolie. Tag kødet op af panden og drys med 2 spsk sesamfrø på alle sider. Læg kødet i en bradepande og steg det færdigt i ovnen i 20-30 min. ved 180°C til det har en centrumtemperatur på 58-60 gr. for rosastegt kød. Lad kødet trække i 10 min. før det skæres ud. 

Skær auberginer i tykke skiver og pensel dem med 1 spsk olivenolie på begge sider. Krydr med salt på begge sider og fordel auberginen på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180°C i 20 min. Vend dem en gang undervejs. Rist pinjekernerne og resten af sesamfrøene i en tør pande i 4-5 min. til de er gyldne. Varm det sidste af olien i en pande og steg spinaten så det falder sammen. Anret spinat på et fad og kom bagte auberginer over. Fordel yoghurten over og drys med ristede sesmfrø og pinjekerner og mynte. Server med lammet. 

 

Energi pr. person: 2780KJ/664Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 7,2 g.

Kulhydrat: 3,3 g.

Fedt: 17,5 g.