HjemOpskrifterLammekrone med bagte auberginer, spinat og yoghurt

Lammekrone med bagte auberginer, spinat og yoghurt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 1 1 lammekrone
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 auberginer
  • 80 g pinjekerner
  • 250 g babyspinatblade
  • 150 g yoghurt naturel
  • 1 spsk mynteblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr lammet med salt og peber og brun det i en pande med 1 spsk olivenolie.

  • 2.
    Tag kødet op af panden og drys med 2 spsk sesamfrø på alle sider.

  • 3.
    Læg kødet i en bradepande og steg det færdigt i ovnen i 20-30 min. ved 180°C til det har en centrumtemperatur på 58-60 gr. for rosastegt kød.

  • 4.
    Lad kødet trække i 10 min. før det skæres ud.

  • 5.
    Skær auberginer i tykke skiver og pensel dem med 1 spsk olivenolie på begge sider.

  • 6.
    Krydr med salt på begge sider og fordel auberginen på en bageplade med bagepapir.

  • 7.
    Bag dem i ovnen ved 180°C i 20 min.

  • 8.
    Vend dem en gang undervejs.

  • 9.
    Rist pinjekernerne og resten af sesamfrøene i en tør pande i 4-5 min. til de er gyldne.

  • 10.
    Varm det sidste af olien i en pande og steg spinaten så det falder sammen.

  • 11.
    Anret spinat på et fad og kom bagte auberginer over.

  • 12.
    Fordel yoghurten over og drys med ristede sesmfrø og pinjekerner og mynte.

  • 13.
    Server med lammet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10064 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
874 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 7 %3.6 g
Kulhydrat: 34.1 %17.5 g
Fedt: 58.9 %13.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;