Lammekrone

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

800 g lammekrone
2 fed hvidløg
2 hele hvidløg (til grillstegning)
4 spsk. oliventapenade
1 spsk. hakket rosmarin
500 g tomater med stilk
1 dl hvidvin
1 tsk. salt

Tilbehør:
800 g små bagte kartofler
Hvidløgssmør

Sådan gør du

Pres hvidløget og bland med salt og oliventapenade. Gnid blandingen ind i kødet. Læg lamme­kronen i smurt ovnfast fad. Dæk evt. knoglerne med folie, så de ikke bliver sorte ved tilberedning. Skyl tomaterne. Drys med hakket rosmarin og læg tomaterne ved lammet.

Halvér to hele hvidløg og grill dem sammen med lammekronen. Steg lammet på grillen ved indirekte varme i ca. 30 minutter. Tag hvidløgene ud efter 15 minutter, og hæld hvidvin ved lammet. Lad kødet hvile ca. 5 minutter inden servering. Server lammekronen udskåret med et halvt bagt hvidløg, bagt tomat, små kartofler og hvidløgssmør.