HjemOpskrifterLammekrone

Lammekrone

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 800 g lammefileter på ben (Lammekrone)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 hele hvidløg (til grillstegning)
  • 4 spsk oliventapenade
  • 1 spsk frisk rosmarin (hakket)
  • 500 g tomater med stilk
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk salt
Tilbehør
  • 800 g små bagte kartofler
  • 1 hvidløgssmør

Sådan gør du

  • 1.
    Pres hvidløget og bland med salt og oliventapenade.

  • 2.
    Gnid blandingen ind i kødet.

  • 3.
    Læg lamme­kronen i smurt ovnfast fad.

  • 4.
    Dæk evt. knoglerne med folie, så de ikke bliver sorte ved tilberedning.

  • 5.
    Skyl tomaterne.

  • 6.
    Drys med hakket rosmarin og læg tomaterne ved lammet.

  • 7.
    Halvér to hele hvidløg og grill dem sammen med lammekronen.

  • 8.
    Steg lammet på grillen ved indirekte varme i ca. 30 minutter.

  • 9.
    Tag hvidløgene ud efter 15 minutter, og hæld hvidvin ved lammet.

  • 10.
    Lad kødet hvile ca. 5 minutter inden servering.

  • 11.
    Server lammekronen udskåret med et halvt bagt hvidløg, bagt tomat, små kartofler og hvidløgssmør.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12983 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
506 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 25.4 %7.6 g
Kulhydrat: 24.5 %7.3 g
Fedt: 47.9 %6.6 g
Alkohol: 2.2 %0.4 g
;