HjemOpskrifterLammekoteletter med nye kartofler og mynte-tzatziki

Lammekoteletter med nye kartofler og mynte-tzatziki

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 10 optøede lammekoteletter
  • 15 g friske rosmarinkviste
  • ½ tsk salt og peber
nye kartofler
  • 800 g nye kartofler
  • 25 g smør
  • 6 forårsløg
  • 10 grønne asparges
  • salt & friskkværnet peber
  • 15 g friske rosmarinkviste
mynte-tzatziki
  • 3 dl greek yoghurt
  • 150 g revet agurk drænet for væde
  • 1½ dl hakket mynte
  • 5 g hakket chiller
  • ½ tsk salt
ovnbagte cherrytomater
  • 400 g cherrytomater på stilk
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog de nye kartofler i letsaltet vand, til de har ”bid”.

  • 2.
    Hæld vandet fra og varm en pande op med smør, til det bruser.

  • 3.
    Sautér de kogte kartofler i smørret, til de er gyldne.

  • 4.
    Skær forårsløg i skrå skiver og skær asparges i grove stykker.

  • 5.
    Kom begge dele på panden med kartofler i et par minutter.

  • 6.
    Smag til med salt, peber og frisk rosmarin.

  • 7.
    Bland græsk yoghurt med revet agurk, hakket mynte, hakket chili og salt.

  • 8.
    Anbring cherrytomaterne i en ovnfast form.

  • 9.
    Tilsæt sukker og olivenolie.

  • 10.
    Bag dem i ovnen på 200C i cirka 10 minutter.

  • 11.
    Varm en grillpande eller almindelig pande op med lidt fedtstof.

  • 12.
    Steg lammekoteletter i cirka 3 minutter på hver side.

  • 13.
    Krydr med salt, peber og rosmarin.

  • 14.
    Anret lammekoteletter med de stegte grøntsager, mynte-tzatziki og ovnbagte cherrytomater på stilk.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18621 kj / 4450 kcal
Næringsindhold pr. 100g
681 kj / 163 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 16.7 %6.7 g
Kulhydrat: 14.7 %5.9 g
Fedt: 68.6 %12.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;