Lammekoteletter med nye kartofler og mynte-tzatziki

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lammekoteletter med nye kartofler og mynte-tzatziki
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

10 stk lammekoteletter, optøede

3 rosmarinkviste

½ tsk salt og peber

Nye kartofler:

800 g nye kartofler

25 g smør

6 stk forårsløg

10 stk grønne asparges

Salt

Kværnet peber

Frisk rosmarin

Mynte-tzatziki:

3 dl græsk yoghurt, 2%

2 dl revet agurk, drænet for væde

1½ dl hakket mynte

5 g hakket chili

½ tsk salt

Ovnbagte cherrytomater:

400 g cherrytomater på stilk

2 tsk sukker

1 spsk olivenolie

Sådan gør du

Kog de nye kartofler i letsaltet vand, til de har ”bid”. Hæld vandet fra og varm en pande op med smør, til det bruser. Sautér de kogte kartofler i smørret, til de er gyldne. Skær forårsløg i skrå skiver og skær asparges i grove stykker. Kom begge dele på panden med kartofler i et par minutter. Smag til med salt, peber og frisk rosmarin. Bland græsk yoghurt med revet agurk, hakket mynte, hakket chili og salt. Anbring cherrytomaterne i en ovnfast form. Tilsæt sukker og olivenolie. Bag dem i ovnen på 200C i cirka 10 minutter. Varm en grillpande eller almindelig pande op med lidt fedtstof. Steg lammekoteletter i cirka 3 minutter på hver side. Krydr med salt, peber og rosmarin. Anret lammekoteletter med de stegte grøntsager, mynte-tzatziki og ovnbagte cherrytomater på stilk.

 

Energi pr. person: kJ 3275/ kcal 780

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 6,5 g