HjemOpskrifterLammekølle udbening og snøring

Lammekølle udbening og snøring

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • bomuldssnor
  • 1 lammekølle uden nøgleben
  • 1 groft salt
  • sort peber
  • frisk rosmarin

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Læg lammekøllen med fedet nederst.

  • 2.
    Find det kugleformede led det første af lårbens knoglen.

  • 3.
    Kniven stikkes ned ved siden af kuglen, skær ned langs med lårbensknoglen og følg benet med kniven.

  • 4.
    Løsn lårbenet ved at skære små snit så tæt på benet som muligt på begge sider.

  • 5.
    Skær ned til knæleddet og løsn lårbenet fra lammekøllen, løft det op og skær det fri af knæleddet.

  • 6.
    Skær knæskallen af.

  • 7.
    Fold nu kødet godt sammen igen, inden det snøres stramt med bomuldssnor.

  • 8.
    Kom lammekøllen i en bradepande krydr med salt, peber og frisk rosmarin.

  • 9.
    Steges i ovn ved 180 °C i 2 timer.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11200 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
560 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 61 %20.1 g
Kulhydrat: 0 %0.0 g
Fedt: 39 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;