Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Lammekølle i sennep og rosmarin med blomkålssalat

Bedømmelse (1)
120+ min
6 personer

Ingredienser

1500-2500 g walisisk lammekølle
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
4 spsk. dijonsennep

Blomkålssalat

1 blomkål
1 bakke rucola
2 dl rapsolie
4 spsk. grov dijonsennep
1 skalotteløg
2 spsk. fintskåret purløg
75 g solsikkekerner
Salt/peber

Kartoffelkrydderurtemos

800 g kartofler
100 g smør eller 1 dl mild olivenolie
2 kviste løvstikke og/eller ramsløg
5 kviste persille
1 bundt forårsløg
Salt/peber

Hak rosmarin og hvidløg. Pensl lammekøllen med sennep og rul den derefter i rosmarin og hvidløg

Grill

Indirekte grill under låg ca. 90 min. Stegen skal have en kernetemperatur på 60- 65°C ved benet. Lad stegen hvile min. 15 min., inden den skæres i skiver og serveres.

Blomkålssalat

Hak purløg og skalotteløg fint og vend dem i rapsolie og sennep. Skær blomkålen i små buketter og vend dem deri. Smag til med salt og peber. Lad trække ca. 1 time.
Lige inden servering skylles rucola og vendes sammen med blomkålen. Solsikkekernerne ristes på en pande og drysses over salaten.

Kartoffelkrydderurtemos

Vask kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
Mos dem groft og smag til med salt og peber. Vend mosen med grofthakket brøndkarse, løvstikke og smør eller olie.
Drys med de finthakkede forårsløg lige inden servering.

 

Energi pr. person
Kj 4273 / kcal 1021

Energifordeling pr. 100 g:
Protein: 11 %
Fedt: 10 %
Kulhydrater: 6 %

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Hak rosmarin og hvidløg. Pensl lammekøllen med sennep og rul den derefter i rosmarin og hvidløg

Grill

Indirekte grill under låg ca. 90 min. Stegen skal have en kernetemperatur på 60- 65°C ved benet. Lad stegen hvile min. 15 min., inden den skæres i skiver og serveres.

Blomkålssalat

Hak purløg og skalotteløg fint og vend dem i rapsolie og sennep. Skær blomkålen i små buketter og vend dem deri. Smag til med salt og peber. Lad trække ca. 1 time.
Lige inden servering skylles rucola og vendes sammen med blomkålen. Solsikkekernerne ristes på en pande og drysses over salaten.

Kartoffelkrydderurtemos

Vask kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
Mos dem groft og smag til med salt og peber. Vend mosen med grofthakket brøndkarse, løvstikke og smør eller olie.
Drys med de finthakkede forårsløg lige inden servering.

 

Energi pr. person
Kj 4273 / kcal 1021

Energifordeling pr. 100 g:
Protein: 11 %
Fedt: 10 %
Kulhydrater: 6 %