6 personer
1500-2500 g walisisk lammekølle
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
4 spsk. dijonsennep
1 blomkål
1 bakke rucola
2 dl rapsolie
4 spsk. grov dijonsennep
1 skalotteløg
2 spsk. fintskåret purløg
75 g solsikkekerner
Salt/peber
800 g kartofler
100 g smør eller 1 dl mild olivenolie
2 kviste løvstikke og/eller ramsløg
5 kviste persille
1 bundt forårsløg
Salt/peber
Hak rosmarin og hvidløg. Pensl lammekøllen med sennep og rul den derefter i rosmarin og hvidløg
Indirekte grill under låg ca. 90 min. Stegen skal have en kernetemperatur på 60- 65°C ved benet. Lad stegen hvile min. 15 min., inden den skæres i skiver og serveres.
Hak purløg og skalotteløg fint og vend dem i rapsolie og sennep. Skær blomkålen i små buketter og vend dem deri. Smag til med salt og peber. Lad trække ca. 1 time.
Lige inden servering skylles rucola og vendes sammen med blomkålen. Solsikkekernerne ristes på en pande og drysses over salaten.
Vask kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
Mos dem groft og smag til med salt og peber. Vend mosen med grofthakket brøndkarse, løvstikke og smør eller olie.
Drys med de finthakkede forårsløg lige inden servering.
Energi pr. person
Kj 4273 / kcal 1021
Energifordeling pr. 100 g:
Protein: 11 %
Fedt: 10 %
Kulhydrater: 6 %