HjemOpskrifterLammekølle i sennep og rosmarin med blomkålssalat

Lammekølle i sennep og rosmarin med blomkålssalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • ca. 2 kg walisisk lammekøller
  • 2 rosmarinkviste
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk dijonsennep
blomkålssalat:
  • 1 blomkål
  • 1 bakke rucolasalat
  • 2 dl rapsolie
  • 4 spsk grov dijonsennep
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk fintskåret purløg
  • 75 g solsikkekerner
  • salt og sort peber
kartoffelkrydderurtemos:
  • 800 g kartofler
  • 100 g smør
  • 2 spsk friske løvstikkeblade
  • 5 stilke kruspersille
  • 1 bundt forårsløg
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak rosmarin og hvidløg.

  • 2.
    Pensl lammekøllen med sennep og rul den derefter i rosmarin og hvidløg Grill Indirekte grill under låg ca. 90 min.

  • 3.
    Stegen skal have en kernetemperatur på 60- 65°C ved benet.

  • 4.
    Lad stegen hvile min. 15 min., inden den skæres i skiver og serveres.

  • 5.
    Blomkålssalat Hak purløg og skalotteløg fint og vend dem i rapsolie og sennep.

  • 6.
    Skær blomkålen i små buketter og vend dem deri.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Lad trække ca. 1 time.

  • 9.
    Lige inden servering skylles rucola og vendes sammen med blomkålen.

  • 10.
    Solsikkekernerne ristes på en pande og drysses over salaten.

  • 11.
    Kartoffelkrydderurtemos Vask kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern.

  • 12.
    Kog dem møre i letsaltet vand.

  • 13.
    Mos dem groft og smag til med salt og peber.

  • 14.
    Vend mosen med grofthakket brøndkarse, løvstikke og smør eller olie.

  • 15.
    Drys med de finthakkede forårsløg lige inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26460 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
656 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 29.3 %11.3 g
Kulhydrat: 10.5 %4.1 g
Fedt: 60.2 %10.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;