HjemOpskrifterLammekølle a la provence

Lammekølle a la provence

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 1000 g lammekøller
  • 0.5 tsk fint salt
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 3 stilke frisk timian
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl koncentreret grøntsagsfond
Pomme de terre á l'huile:
  • 600 g skrubbede små nye kartofler
  • 25 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg med skal

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gnid lammekøllen ind i salt og riv skallen af citronen og gnid lammekøllen ind i citronskal og herbes de provence.

  • 2.
    Læg køllen i et ovnfast fad og dæk med friske krydderurter.

  • 3.
    Hæld vin og fond ved.

  • 4.
    Steg lammekøllen ved 100 grader i 10 timer eller ca. 1 time ved 190 grader.

  • 5.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt olien, hvidløg og kartofler.

  • 6.
    Lad kartoflerne simre i gryden under låg, vend dem af og til.

  • 7.
    Tag gryden af varmen når kartoflerne er møre ca. efter 15 minutter.

  • 8.
    Server lammekøllen med pomme de terre á l'huile.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11320 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
493 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 34.6 %10.0 g
Kulhydrat: 24.1 %7.0 g
Fedt: 36.3 %4.8 g
Alkohol: 5 %0.8 g
;