4 personer
Lammekølle a la provence:
1 lammekølle
1/2 tsk. fint salt
1 usprøjet citron
1 spsk. herbes de provence
3 stilke timian
3 stilke rosmarin
2 dl hvidvin
2 dl grønsagsfond
Pomme de terre á l'huile:
600 g skrubbede nye kartofler
25 g smør
2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg med skal
Gnid lammekøllen ind i salt og riv skallen af citronen og gnid lammekøllen ind i citronskal og herbes de provence.
Læg køllen i et ovnfast fad og dæk med friske krydderurter.
Hæld vin og fond ved.
Steg lammekøllen ved 100 grader i 10 timer eller ca. 1 time ved 190 grader.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt olien, hvidløg og kartofler. Lad kartoflerne simre i gryden under låg, vend dem af og til.
Tag gryden af varmen når kartoflerne er møre ca. efter 15 minutter.
Server lammekøllen med pomme de terre á l'huile.