Lammekølle a la provence

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



Lammekølle a la provence:

1 lammekølle

1/2 tsk. fint salt

1 usprøjet citron

1 spsk. herbes de provence

3 stilke timian

3 stilke rosmarin

2 dl hvidvin

2 dl grønsagsfond





Pomme de terre á l'huile:

600 g skrubbede nye kartofler

25 g smør

2 spsk. olivenolie

4 fed hvidløg med skal

Sådan gør du

Gnid lammekøllen ind i salt og riv skallen af citronen og gnid lammekøllen ind i citronskal og herbes de provence.
Læg køllen i et ovnfast fad og dæk med friske krydderurter.
Hæld vin og fond ved.
Steg lammekøllen ved 100 grader i 10 timer eller ca. 1 time ved 190 grader.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt olien, hvidløg og kartofler. Lad kartoflerne simre i gryden under låg, vend dem af og til.
Tag gryden af varmen når kartoflerne er møre ca. efter 15 minutter.
Server lammekøllen med pomme de terre á l'huile.