4 personer
1 kg kartofler
50 g smør
Salt og sort peber
1 håndfuld citrontimian
1 lammekølle
1 bdt mynte
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron
½ dl olivenolie
Skrub kartoflerne og skær tynde skiver halvvejs ned igennem hver kartoffel. Smelt smørret og pensl hver kartoffel med smør. Læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og sort peber. Drys lidt citrontimian over.
Krydr lammekøllen på alle sider med salt og peber og resten af citrontimian. Læg dem i fadet med kartoflerne. Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time eller til lammet har en kernetemperatur på 60°C. Hak mynten og bland med citronsaft- og skal. Rør olivenolie i og krydr godt med salt og peber.
Energi pr. person: 2089KJ/499Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 8,6 g.
Fedt: 9,9 g.