HjemOpskrifterLammekølle med hasselbackkartofler, citron og mynte

Lammekølle med hasselbackkartofler, citron og mynte

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør
  • 1 kg kartoffel
  • salt og sort peber
  • 1 dl citrontimian
  • 1 lammekølle
  • 60 g mynte
  • saft og revet skal fra 0.5 citron (usprøjtet)
  • 0.5 dl olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne og skær tynde skiver halvvejs ned igennem hver kartoffel.

  • 2.
    Smelt smørret og pensl hver kartoffel med smør.

  • 3.
    Læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og sort peber.

  • 4.
    Drys lidt citrontimian over.

  • 5.
    Krydr lammekøllen på alle sider med salt og peber og resten af citrontimian.

  • 6.
    Læg dem i fadet med kartoflerne.

  • 7.
    Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time eller til lammet har en kernetemperatur på 60°C.

  • 8.
    Hak mynten og bland med citronsaft- og skal.

  • 9.
    Rør olivenolie i og krydr godt med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17688 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
547 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 40.6 %13.0 g
Kulhydrat: 16.3 %5.2 g
Fedt: 43.1 %6.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;