Lammekølle braiseret med æblemost, hvidløg og sennep

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Lammekølle braiseret med æblemost, hvidløg og sennep
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lammekølle
Salt og sort peber
2 spsk. olivenolie
4 dl æblemost
3 spsk. grov sennep
2 hele hvidløg
4 kviste rosmarin
5-6 kviste timian

Sådan gør du

Krydr lammekøllen med salt og peber på alle sider. Varm olien i en stor gryde, og brun kødet godt. Tag det op og læg det på et skærebræt, og hæld æblemost i gryden. Tilsæt sennep, og rør det sammen. Sluk for varmen, og læg lammekøllen ned i gryden igen. Pensl den med æble-sennepsblandingen i gryden. Halvér hvidløgene, og læg dem omkring kødet sammen med rosmarin og timian. Sæt gryden i ovnen uden låg på, og steg i 20 min. ved 180°C. Kom låget på, og steg færdig i 1 time og 10 min. Pensl kødet flere gange undervejs med juicen i bunden af gryden. Servér for eksempel med ovnstegte kartofler eller grønne linser.

 

Energi pr. person: 1417KJ/339Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 31,1 g.
Kulhydrat: 5,9 g.
Fedt: 5,7 g.