HjemOpskrifterLammekølle braiseret med æblemost, hvidløg og sennep

Lammekølle braiseret med æblemost, hvidløg og sennep

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 1 lammekølle
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 dl æblemost
  • 3 spsk grov sennep
  • 2 hele hvidløg
  • 4 rosmarinkviste
  • 6 timianblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr lammekøllen med salt og peber på alle sider.

  • 2.
    Varm olien i en stor gryde, og brun kødet godt.

  • 3.
    Tag det op og læg det på et skærebræt, og hæld æblemost i gryden.

  • 4.
    Tilsæt sennep, og rør det sammen.

  • 5.
    Sluk for varmen, og læg lammekøllen ned i gryden igen.

  • 6.
    Pensl den med æble-sennepsblandingen i gryden.

  • 7.
    Halvér hvidløgene, og læg dem omkring kødet sammen med rosmarin og timian.

  • 8.
    Sæt gryden i ovnen uden låg på, og steg i 20 min. ved 180°C.

  • 9.
    Kom låget på, og steg færdig i 1 time og 10 min.

  • 10.
    Pensl kødet flere gange undervejs med juicen i bunden af gryden.

  • 11.
    Servér for eksempel med ovnstegte kartofler eller grønne linser.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13829 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
533 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 50.8 %15.9 g
Kulhydrat: 9 %2.8 g
Fedt: 40.2 %5.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;