HjemOpskrifterLamb-burger med avocado og tomat/chili kompot

Lamb-burger med avocado og tomat/chili kompot

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
aioli:
  • 1 bagekartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 2.5 dl olivenolie
  • groft salt
  • mild paprika
  • friskpresset citronsaft
lamb-burgere:
  • 2 lammeculotter
  • 1 kg milde spanske peberfrugt
  • friskpresset citronsaft
  • 2 avocadoer
  • 4 burgerboller
tomat/chili kompot
  • 500 g tomater
  • 2 friske chilier
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

  • 1.
    Aioli Pak kartoflen i stanniol med 2 fed hvidløg.

  • 2.
    Grill ved indirekte varme (eller i ovn) i halvanden time.

  • 3.
    Skrab kartoflen ud af skrællen.

  • 4.
    Pres kartoffel og hvidløg gennem en sigte, og pisk olivenolie i til ønsket konsistens.

  • 5.
    Smag til med salt, Piment d’espalette og citronsaft.

  • 6.
    Lamb-burgere Grill lammeculotterne hårdt af, og grill dem videre på indirekte varme i ca. 15 minutter.

  • 7.
    Grill padrons hårdt af, og marinér dem med grillet citronsaft.

  • 8.
    Halvér avocadoer, og fjern stenene.

  • 9.
    Skær dem i tynde skiver.

  • 10.
    Skær culotten i passende stykker, og brug stykkerne som ”bøf”.

  • 11.
    Grill brød eller burgerboller.

  • 12.
    Smør brødet med aioli.

  • 13.
    Læg avocado i skiver ovenpå, og top med hjemmelavet tomat/chili kompot.

  • 14.
    Serveres med grillet padrons i stedet for pomfritter.

  • 15.
    Spis dem som de er, eller dyp dem i aioli.

  • 16.
    Tomat/chili kompot: Sæt tomaterne over på eftervarmen på grillen, og giv dem 2-3 timer, til de skrumper ind.

  • 17.
    Afkøl og hak dem groft med chili og hvidløg, til du får en grov chutney. Brug den evt. som en hjemmelavet ketchup.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19854 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
637 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 12.8 %4.8 g
Kulhydrat: 17.8 %6.7 g
Fedt: 69.4 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;