Lamb-burger med avocado og tomat/chili kompot

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Aioli

1 stk. bagekartoffel
2 fed hvidløg
2½ dl olivenolie
Salt
Piment d’espalette (en middelstæk paprika)
Citronsaft

Lamb-burgere

2 Walisiske Lammeculotter
1 kg padrons (milde spanske peberfrugter)
Citronsaft
2 stk. avocado
1 portion tomat/chili kompot
2 store flutes eller 4 burgerboller

Sådan gør du

Aioli

Pak kartoflen i stanniol med 2 fed hvidløg. Grill ved indirekte varme (eller i ovn) i halvanden time. Skrab kartoflen ud af skrællen. Pres kartoffel og hvidløg gennem en sigte, og pisk olivenolie i til ønsket konsistens.
Smag til med salt, Piment d’espalette og citronsaft.

 

Lamb-burgere

Grill lammeculotterne hårdt af, og grill dem videre på indirekte varme i ca. 15 minutter.
Grill padrons hårdt af, og marinér dem med grillet citronsaft.

Halvér avocadoer, og fjern stenene. Skær dem i tynde skiver.
Skær culotten i passende stykker, og brug stykkerne som ”bøf”.

Grill brød eller burgerboller.

Smør brødet med aioli.

Læg avocado i skiver ovenpå, og top med hjemmelavet tomat/chili kompot.

Serveres med grillet padrons i stedet for pomfritter. Spis dem som de er, eller dyp dem i aioli.

Energi pr. portion
kJ 5452 / kcal 1303

Energi pr. 100 g
kJ 705 / kcal 169

Fedt: 12 %
Protein: 6 %
Kulhydrat: 12 %