Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Lamb-burger med avocado og tomat/chili kompot
Lamb-burger med avocado og tomat/chili kompot
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
aioli:
1 bagekartoffel
2 fed hvidløg
2.5 dl olivenolie
groft salt
mild paprika
friskpresset citronsaft
lamb-burgere:
2 lammeculotter
1 kg milde spanske peberfrugt
friskpresset citronsaft
2 avocadoer
4 burgerboller
tomat/chili kompot
500 g tomater
2 friske chilier
olivenolie
2 fed hvidløg
Sådan gør du
1.
Aioli Pak kartoflen i stanniol med 2 fed hvidløg.
2.
Grill ved indirekte varme (eller i ovn) i halvanden time.
3.
Skrab kartoflen ud af skrællen.
4.
Pres kartoffel og hvidløg gennem en sigte, og pisk olivenolie i til ønsket konsistens.
5.
Smag til med salt, Piment d’espalette og citronsaft.
6.
Lamb-burgere Grill lammeculotterne hårdt af, og grill dem videre på indirekte varme i ca. 15 minutter.
7.
Grill padrons hårdt af, og marinér dem med grillet citronsaft.
8.
Halvér avocadoer, og fjern stenene.
9.
Skær dem i tynde skiver.
10.
Skær culotten i passende stykker, og brug stykkerne som ”bøf”.
11.
Grill brød eller burgerboller.
12.
Smør brødet med aioli.
13.
Læg avocado i skiver ovenpå, og top med hjemmelavet tomat/chili kompot.
14.
Serveres med grillet padrons i stedet for pomfritter.
15.
Spis dem som de er, eller dyp dem i aioli.
16.
Tomat/chili kompot: Sæt tomaterne over på eftervarmen på grillen, og giv dem 2-3 timer, til de skrumper ind.
17.
Afkøl og hak dem groft med chili og hvidløg, til du får en grov chutney. Brug den evt. som en hjemmelavet ketchup.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19854 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
637 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.7 g
Protein:
12.8 %
4.8 g
Kulhydrat:
17.8 %
6.7 g
Fedt:
69.4 %
11.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;