HjemOpskrifterLaktosefri rugboller med skyr (12 stk.)

Laktosefri rugboller med skyr (12 stk.)

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

1 person
  • 2.5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk brun farin
  • 150 g laktosefri skyr
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g rugmel
  • 450 g hvedemel
  • 1 dl grovvalsede havregryn

Sådan gør du

  • 1.
    Bland vand, gær og brun farin.

  • 2.
    Tilsæt skyr, salt, rugmel og hvedemel til dejen er fugtig, men smidig.

  • 3.
    Stil den til hævning et lunt sted i 1½ time.

  • 4.
    Form 12 boller, dyp dem i havregryn, og sæt dem på en bageplade.

  • 5.
    Lad dem efterhæve i 1 time, og bag dem ved 220˚C i 20-30 min.

  • 6.
    Tip! Fyld evt. rugbollerne med lakserillette - brug fx denne opskrift (for laktosefri version, brug da laktosefri cremefraiche).

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9428 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
876 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.6 g
Protein: 13.4 %6.9 g
Kulhydrat: 81.2 %41.8 g
Fedt: 5.4 %1.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;