1 personer
2½ dl vand
25 g gær
2 tsk. brun farin
150 g laktosefri skyr
2 tsk. groft salt
150 g rugmel
400-450 g hvedemel
1 dl grovvalsede havregryn
Bland vand, gær og brun farin. Tilsæt skyr, salt, rugmel og hvedemel til dejen er fugtig, men smidig. Stil den til hævning et lunt sted i 1½ time.
Form 12 boller, dyp dem i havregryn, og sæt dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i 1 time, og bag dem ved 220˚C i 20-30 min.
Tip! Fyld evt. rugbollerne med lakserillette - brug fx denne opskrift (for laktosefri version, brug da laktosefri cremefraiche).
Energi pr. stk.:
1140 kJ (272 kcal)
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g
Kulhydrat: 50 g
Fedt: 1,7 g