HjemOpskrifterDen laktosefri risalamande

Den laktosefri risalamande

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 7 dl Arla® Laktosefri sødmælk
  • 100 g grødris
  • 2 spsk sukker
  • 2 vaniljestænger
  • 125 g mandler (med skind)
  • 7 dl Arla® Laktosefri piskefløde 36%
  • 1 glas amarenakirsebær
  • Saft og skal af 1 appelsin
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis

Sådan gør du

  • 1.
    Kog risene i mælken som anvist på emballagen.

  • 2.
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

  • 3.
    Tag risengrøden af varmen og rør den med sukker og vaniljekorn og sæt den på køl.

  • 4.
    Hak de usmuttede mandler, rør dem i risengrøden og sæt den tilbage på køl.

  • 5.
    Vend piskefløden i den afkølede risengrød og sæt den på køl indtil servering.

  • 6.
    Kog kirsebærrene op sammen med appelsinsaft og -skal, tilsæt sukkeret og skru ned for varmen.

  • 7.
    Tilsæt kanel og stjerneanis og lad trække indtil servering.

  • 8.
    Lun saucen lige inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17403 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
928 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 7.1 %3.9 g
Kulhydrat: 19.7 %10.8 g
Fedt: 73.2 %18.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;