HjemOpskrifterLaktosefri flækkede fastelavnsboller

Laktosefri flækkede fastelavnsboller

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

10 personer
Laktosefri flækkede fastelavnsboller
  • 120 g Arla® Laktosefri smør
  • 1.5 dl laktosefri letmælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 200 g bagemarcipan
  • 1 sammenpisket æg
  • 5 dl laktosefri piskefløde 36%
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 1 tsk vaniljesukker
Pynt
  • flormelis til glasur
  • evt. krymmel

SÅDAN GØR DU

Fremgangsmåde
  • 1.
    Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk.

  • 2.
    Lad massen blive lillefingervarmt.

  • 3.
    Opløs gær i mælkeblandingen, og tilføj sukker og æg.

  • 4.
    Bland mel, salt og kardemomme sammen med mælkeblandingen, og lad dejen hæve i 50 minutter.

  • 5.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 10 firkanter.

  • 6.
    Fyld hver firkant med 1 lille skefuld marcipan, og luk marcipanen ind i dejen, når du former bollerne.

  • 7.
    Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

  • 8.
    Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 12 minutter, eller til de er gyldne.

  • 9.
    Lad dem køle af, og flæk dem på midten.

  • 10.
    Pisk fløden til skum, og smag til med vaniljesukker og lidt hindbærmarmelade.

  • 11.
    Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og fordel det på bundene.

  • 12.
    Saml fastelavnsbollerne, og pynt med glasur og evt. lidt krymmel.

  • 13.
    Tip: Du kan mixe andet i din flødeskum. Fx lemoncurd eller laktosefri chokolade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21654 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1385 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 7 %5.7 g
Kulhydrat: 33.4 %27.2 g
Fedt: 59.6 %22.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;