Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Laktosefri flækkede fastelavnsboller
Laktosefri flækkede fastelavnsboller
Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
10 personer
Laktosefri flækkede fastelavnsboller
120 g Arla® Laktosefri smør
1.5 dl laktosefri letmælk
25 g gær
2 spsk sukker
2 æg
350 g hvedemel
1 knivspids salt
1 tsk stødt kardemomme
200 g bagemarcipan
1 sammenpisket æg
5 dl laktosefri piskefløde 36%
2 spsk hindbærmarmelade
1 tsk vaniljesukker
Pynt
flormelis til glasur
evt. krymmel
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk.
2.
Lad massen blive lillefingervarmt.
3.
Opløs gær i mælkeblandingen, og tilføj sukker og æg.
4.
Bland mel, salt og kardemomme sammen med mælkeblandingen, og lad dejen hæve i 50 minutter.
5.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 10 firkanter.
6.
Fyld hver firkant med 1 lille skefuld marcipan, og luk marcipanen ind i dejen, når du former bollerne.
7.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
8.
Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 12 minutter, eller til de er gyldne.
9.
Lad dem køle af, og flæk dem på midten.
10.
Pisk fløden til skum, og smag til med vaniljesukker og lidt hindbærmarmelade.
11.
Kom flødeskummet i en sprøjtepose, og fordel det på bundene.
12.
Saml fastelavnsbollerne, og pynt med glasur og evt. lidt krymmel.
13.
Tip: Du kan mixe andet i din flødeskum. Fx lemoncurd eller laktosefri chokolade.
Kager
Brød og boller
Søde sager
Dansk
Brød og kager
Dessert
Vinter
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21654 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1385 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
7 %
5.7 g
Kulhydrat:
33.4 %
27.2 g
Fedt:
59.6 %
22.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;