HjemOpskrifterLaksetatar med avocado og ristet rugbrød

Laksetatar med avocado og ristet rugbrød

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 modne avocadoer
  • 4 laksefileter, ca. 400 g
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 6 skiver rugbrød
  • smør til stegning af rugbrød
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk høvlet peberrod
  • salt og friskkværnet peber
  • 0.5 potte brøndkarse

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Den ferske laks skal fryses i minimum 24 timer for at dræbe eventuelle bakterier inden den kan anvendes til tatar.

  • 2.
    Skær skind og den brune hinde af den optøede laks og hak det så fint som muligt.

  • 3.
    Bland det med citronsaft, peberrod, dijonsennep og smag til med salt og friskkværnet peber.

  • 4.
    Skær rugbrødet over diagonalt og steg det sprødt på en pande i lidt smør.

  • 5.
    Mos avocadoerne med en gaffel og kom en smule citronsaft over for at bevare farven samt lidt salt og friskkværnet peber.

  • 6.
    Vend avocadoen sammen til en cremet konsistens.

  • 7.
    Kom avocadocremen ovenpå det ristede rugbrød og kom derefter laksetataren på og pynt med brøndkarse til sidst.

  • 8.
    Energi pr. person: 1930 Kj/ 460 kcal.

  • 9.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 9,5 g.

  • 10.
    Kulhydrat: 12,2 g.

  • 11.
    Fedt: 8,94 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10020 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
797 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.6 g
Protein: 21.8 %10.2 g
Kulhydrat: 30.6 %14.3 g
Fedt: 47.6 %10.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;