HjemOpskrifterLaksetærte med broccoli og asparges

Laksetærte med broccoli og asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
grov tærtedej:
  • 125 g smør
  • 125 g grahamsmel
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk fint salt
  • 4 spsk vand
fyld:
  • 250 g laksefileter uden skind
  • 200 g broccoli i små buketter
  • 100 g grønne asparges
æggeblanding:
  • 4 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 dl hakket frisk dild
  • salt og friskkværnet peber
pynt:
  • frisk dildkvist
  • citronskal (usprøjtet)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smuldr smørret i melet tilsat salt.

  • 2.
    Saml dejen med koldt vand til en kugle.

  • 3.
    Pakkes ind i film og hviler i køleskab i 30 min.

  • 4.
    Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til tærteformens størrelse.

  • 5.
    Ca. 24 cm i diameter.

  • 6.
    Prik bunden med gaffel, kom bagepapir på og tørrede bønner/kikærter til at holde dejen nede.

  • 7.
    Forbag tærten i forvarmet ovn i 12-14 min.

  • 8.
    Tag bønner/kikærter og bagepapir af.

  • 9.
    Giv evt. tærtedejen yderligere 3 min.

  • 10.
    I ovnen. uden bønner/kikærter.

  • 11.
    Blancher broccolibuketter i kogende vand og derefter i koldt vand, afdryppes.

  • 12.
    Skær laksen i mindre stykker.

  • 13.
    Bland ingredienser til æggeblandingen sammen.

  • 14.
    Læg tærten sammen.

  • 15.
    Kom broccoli og aspargesstykker i, fordel laksestykker og hæld æggeblandingen over.

  • 16.
    Tærten bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 35 min.

  • 17.
    Serveres let afkølet og pyntes med dildkviste og revet skal af usprøjtet citron.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11245 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
856 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 17.4 %8.8 g
Kulhydrat: 27.6 %13.9 g
Fedt: 55 %12.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;