Laksetærte med broccoli og asparges

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Laksetærte
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Grov tærtedej:

125 g smør

125 g grahamsmel

125 g hvedemel

1 tsk. fint salt

4 spsk. koldt vand

 

Fyld:

250 g fersk laksefilet uden skind

200 g broccoli i små buketter

100 g grønne asparges i mindre stykker

 

Æggeblanding:

4 æg

1 dl sødmælk

1 fed knust hvidløg

1 dl hakket dild

salt og kværnet peber

Pynt: dildkviste og revet skal af usprøjtet citron

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet tilsat salt. Saml dejen med koldt vand til en kugle. Pakkes ind i film og hviler i køleskab i 30 min.

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til tærteformens størrelse. Ca. 24 cm i diameter.

Prik bunden med gaffel, kom bagepapir på og tørrede bønner/kikærter til at holde dejen nede.

Forbag tærten i forvarmet ovn i 12-14 min. Tag bønner/kikærter og bagepapir af.

Giv evt. tærtedejen yderligere 3 min. I ovnen. uden bønner/kikærter.

Blancher broccolibuketter i kogende vand og derefter i koldt vand, afdryppes.

Skær laksen i mindre stykker. Bland ingredienser til æggeblandingen sammen.

Læg tærten sammen. Kom broccoli og aspargesstykker i, fordel laksestykker og hæld æggeblandingen over.

Tærten bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 35 min.

Serveres let afkølet og pyntes med dildkviste og revet skal af usprøjtet citron.

Energi pr. person:  2796 kJ / 666 kcal
Næringsindhold pr. 100g
Protein: 9,5 g
Fedt: 11,9 g
Kulhydrat: 13,4 g