4 personer
Grov tærtedej:
125 g smør
125 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 tsk. fint salt
4 spsk. koldt vand
Fyld:
250 g fersk laksefilet uden skind
200 g broccoli i små buketter
100 g grønne asparges i mindre stykker
Æggeblanding:
4 æg
1 dl sødmælk
1 fed knust hvidløg
1 dl hakket dild
salt og kværnet peber
Pynt: dildkviste og revet skal af usprøjtet citron
Smuldr smørret i melet tilsat salt. Saml dejen med koldt vand til en kugle. Pakkes ind i film og hviler i køleskab i 30 min.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til tærteformens størrelse. Ca. 24 cm i diameter.
Prik bunden med gaffel, kom bagepapir på og tørrede bønner/kikærter til at holde dejen nede.
Forbag tærten i forvarmet ovn i 12-14 min. Tag bønner/kikærter og bagepapir af.
Giv evt. tærtedejen yderligere 3 min. I ovnen. uden bønner/kikærter.
Blancher broccolibuketter i kogende vand og derefter i koldt vand, afdryppes.
Skær laksen i mindre stykker. Bland ingredienser til æggeblandingen sammen.
Læg tærten sammen. Kom broccoli og aspargesstykker i, fordel laksestykker og hæld æggeblandingen over.
Tærten bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 35 min.
Serveres let afkølet og pyntes med dildkviste og revet skal af usprøjtet citron.
Energi pr. person: 2796 kJ / 666 kcal
Næringsindhold pr. 100g
Protein: 9,5 g
Fedt: 11,9 g
Kulhydrat: 13,4 g