Lakseside med feta og krydderurter og gule forårsris med rejer

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lakseside med feta og krydderurter og gule forårsris med rejer
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 lakseside, ca. 1 kg

100 g feta

50 g smør

1 tsk. chiliflager

1 håndfuld kørvel

1 håndfuld basilikum

Salt og sort peber

 

Dressing:

1 håndfuld kørvel

1 lille bundt purløg

250 g creme fraiche 18%

1 spsk. sød sennep

Salt og sort peber

 

Ris:

1 + 1 tsk. smør

1 tsk. gurkemeje

4 dl parboiled ris

1 tsk. salt

6 dl vand

150 g grønne bønner

½ bdt. forårsløg

150 g rejer

150 g ærter

Sådan gør du

Bland feta med smør, chiliflager, hakket kørvel og basilikum og krydr med salt og peber. Smør blandingen på laksen og læg den i et ovnfast fad. Steg den i ovnen ved 190°C i 15-20 min.

Til dressing hakkes kørvel og purløg fint og blandes med creme fraiche og sennep. Smag til med salt og peber.

Til ris smeltes 1 tsk. smør i en gryde. Kom gurkemeje i og steg et minut, før risene tilsættes. Kom salt og vand i og lad risene simre under låg i 15 min.

Skær bønnerne i mindre stykker og skær forårsløg i skiver. Smelt resten af smørret i en pande og kom bønner og forårsløg i. Lad det stege ved middel varme og krydr med salt og peber. Efter 4-5 min. kommes rejer og ærter i og varmes igennem. Kom rejeblandingen i risene og bland det sammen.

 

Energi pr. person: 2720KJ/650Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,6 g.
Kulhydrat: 12,1 g.
Fedt: 10,3 g.