6 personer
1 lakseside, ca. 1 kg
100 g feta
50 g smør
1 tsk. chiliflager
1 håndfuld kørvel
1 håndfuld basilikum
Salt og sort peber
Dressing:
1 håndfuld kørvel
1 lille bundt purløg
250 g creme fraiche 18%
1 spsk. sød sennep
Salt og sort peber
Ris:
1 + 1 tsk. smør
1 tsk. gurkemeje
4 dl parboiled ris
1 tsk. salt
6 dl vand
150 g grønne bønner
½ bdt. forårsløg
150 g rejer
150 g ærter
Bland feta med smør, chiliflager, hakket kørvel og basilikum og krydr med salt og peber. Smør blandingen på laksen og læg den i et ovnfast fad. Steg den i ovnen ved 190°C i 15-20 min.
Til dressing hakkes kørvel og purløg fint og blandes med creme fraiche og sennep. Smag til med salt og peber.
Til ris smeltes 1 tsk. smør i en gryde. Kom gurkemeje i og steg et minut, før risene tilsættes. Kom salt og vand i og lad risene simre under låg i 15 min.
Skær bønnerne i mindre stykker og skær forårsløg i skiver. Smelt resten af smørret i en pande og kom bønner og forårsløg i. Lad det stege ved middel varme og krydr med salt og peber. Efter 4-5 min. kommes rejer og ærter i og varmes igennem. Kom rejeblandingen i risene og bland det sammen.
Energi pr. person: 2720KJ/650Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,6 g.
Kulhydrat: 12,1 g.
Fedt: 10,3 g.