Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Lakseside med feta og krydderurter og gule forårsris med rejer
Lakseside med feta og krydderurter og gule forårsris med rejer
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
100 g Puck® salatost i blok
1 lakseside
60 g smør
1 tsk tørrede chiliflager
2 dl kørvel
1 dl frisk basilikum
salt og sort peber
dressing:
2 dl kørvel
1 bundt purløg
250 g creme fraiche 18%
1 spsk sød fransk sennep
salt og sort peber
ris:
60 g smør
1 tsk stødt gurkemeje
4 dl parboiled ris
1 tsk salt
6 dl vand
150 g grønne bønner
½ bundt forårsløg
150 g rejer
150 g ærter
SÅDAN GØR DU
1.
Bland feta med smør, chiliflager, hakket kørvel og basilikum og krydr med salt og peber.
2.
Smør blandingen på laksen og læg den i et ovnfast fad.
3.
Steg den i ovnen ved 190°C i 15-20 min.
4.
Til dressing hakkes kørvel og purløg fint og blandes med creme fraiche og sennep.
5.
Smag til med salt og peber.
6.
Til ris smeltes 1 tsk. smør i en gryde.
7.
Kom gurkemeje i og steg et minut, før risene tilsættes.
8.
Kom salt og vand i og lad risene simre under låg i 15 min.
9.
Skær bønnerne i mindre stykker og skær forårsløg i skiver.
10.
Smelt resten af smørret i en pande og kom bønner og forårsløg i.
11.
Lad det stege ved middel varme og krydr med salt og peber.
12.
Efter 4-5 min. kommes rejer og ærter i og varmes igennem.
13.
Kom rejeblandingen i risene og bland det sammen.
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17330 kj / 4142 kcal
Næringsindhold pr. 100g
616 kj / 147 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
26.2 %
9.5 g
Kulhydrat:
28.3 %
10.2 g
Fedt:
45.5 %
7.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;