HjemOpskrifterLakseside med feta og krydderurter og gule forårsris med rejer

Lakseside med feta og krydderurter og gule forårsris med rejer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 100 g Puck® salatost i blok
  • 1 lakseside
  • 50 g smør
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 1 dl frisk kørvel
  • 1 dl frisk basilikum
  • salt og sort peber
dressing:
  • 1 dl frisk kørvel
  • 1 bundt purløg
  • 250 g creme fraiche 18%
  • 1 spsk sød fransk sennep
  • salt og sort peber
ris:
  • 2 g smør
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 4 dl parboiled ris
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vand
  • 150 g grønne bønner
  • 0.5 bundt forårsløg
  • 150 g rejer
  • 150 g ærter

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland feta med smør, chiliflager, hakket kørvel og basilikum og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Smør blandingen på laksen og læg den i et ovnfast fad.

  • 3.
    Steg den i ovnen ved 190°C i 15-20 min.

  • 4.
    Til dressing hakkes kørvel og purløg fint og blandes med creme fraiche og sennep.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Til ris smeltes 1 tsk. smør i en gryde.

  • 7.
    Kom gurkemeje i og steg et minut, før risene tilsættes.

  • 8.
    Kom salt og vand i og lad risene simre under låg i 15 min.

  • 9.
    Skær bønnerne i mindre stykker og skær forårsløg i skiver.

  • 10.
    Smelt resten af smørret i en pande og kom bønner og forårsløg i.

  • 11.
    Lad det stege ved middel varme og krydr med salt og peber.

  • 12.
    Efter 4-5 min. kommes rejer og ærter i og varmes igennem.

  • 13.
    Kom rejeblandingen i risene og bland det sammen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17271 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 26.2 %9.5 g
Kulhydrat: 28 %10.1 g
Fedt: 45.8 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;