Laks med spidskål og tomatsalsa

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



4 stk laksefilet

½ tsk groft salt

peber



Spidskål i tomatsalsa

½ spidskål, ca. 150 g renset vægt

4 tomater

4 forårsløg

1 tsk hakket jalapenos fra glas

½ tsk groft salt

saften af 1 lime

1 tsk olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie



Tilbehør

500 g fuldkornsboller eller brød

2 spsk friskost, maks. 11% fedt, til at smøre på bollerne

Sådan gør du

Læg fisken på bagepapir og krydr med ½ tsk salt og peber. Stil fisken i ovnen 10-15 min. ved 225 grader på anden øverste ovnribbe.

Snit spidskålen fint. Kom spidskålen i koldt vand for at trække sprødhed. Skær tomaterne i tern. Snit forårsløgene. Bland tomattern, forårsløg, jalapenos, ¼ tsk salt, limesaft og olie. Afdryp kålen og vend den i. Lad gerne grønsagerne trække 5-10 min.

Undgå madspild
Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen