HjemOpskrifterLaks med spidskål og tomatsalsa

Laks med spidskål og tomatsalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 laksefileter
  • 0.5 spsk groft salt
  • sort peber
  • spidskål i tomatsalsa
  • 0.5 spidskål ca 150g renset vægt
  • 4 tomater
  • 4 forårsløg
  • 1 tsk hakket syltet jalapeno
  • 0.5 spsk groft salt
  • saften af 1 limefrugt
  • 1 tsk olie fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
Tilbehør
  • 4 fuldkornsboller svarende til 500g
  • 2 spsk Friskost

Sådan gør du

  • 1.
    Læg fisken på bagepapir og krydr med ½ tsk salt og peber.

  • 2.
    Stil fisken i ovnen 10-15 min. ved 225 grader på anden øverste ovnribbe.

  • 3.
    Snit spidskålen fint.

  • 4.
    Kom spidskålen i koldt vand for at trække sprødhed.

  • 5.
    Skær tomaterne i tern.

  • 6.
    Snit forårsløgene.

  • 7.
    Bland tomattern, forårsløg, jalapenos, ¼ tsk salt, limesaft og olie.

  • 8.
    Afdryp kålen og vend den i.

  • 9.
    Lad gerne grønsagerne trække 5-10 min.

  • 10.
    Undgå madspild Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger.

  • 11.
    Brug det fx i lynstegte retter.

  • 12.
    Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8488 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
537 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 27 %8.5 g
Kulhydrat: 35.3 %11.2 g
Fedt: 37.7 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;