4 personer
4 stk laksefilet
½ tsk groft salt
peber
Spidskål i tomatsalsa
½ spidskål, ca. 150 g renset vægt
4 tomater
4 forårsløg
1 tsk hakket jalapenos fra glas
½ tsk groft salt
saften af 1 lime
1 tsk olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
Tilbehør
500 g fuldkornsboller eller brød
2 spsk friskost, maks. 11% fedt, til at smøre på bollerne
Læg fisken på bagepapir og krydr med ½ tsk salt og peber. Stil fisken i ovnen 10-15 min. ved 225 grader på anden øverste ovnribbe.
Snit spidskålen fint. Kom spidskålen i koldt vand for at trække sprødhed. Skær tomaterne i tern. Snit forårsløgene. Bland tomattern, forårsløg, jalapenos, ¼ tsk salt, limesaft og olie. Afdryp kålen og vend den i. Lad gerne grønsagerne trække 5-10 min.
Undgå madspild
Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.
Gengivet med tilladelse fra Fødevarestyrelsen