HjemOpskrifterLaks med rugbrødscrumble, lakserogn og koriander

Laks med rugbrødscrumble, lakserogn og koriander

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g rugbrød uden skorpe (dagsgammelt)
  • 600 g ferske laks
  • 4 spsk smeltet smør
  • 1 skalotteløg, fintsnittet
  • 0.5 dl purløg
  • salt & sort peber
wasabimayo
  • 3 tsk wasabi
  • 1 dl mayonnaise
pynt:
  • 30 g lakserogn
  • 1 bæger frisk koriander
  • skal af 1 citron (usprøjtet)
  • rosa peberkorn, knust
  • 1 limefrugt i både

Sådan gør du

  • 1.
    Kom laksestykket uden skind i en bradepande med bagepapir.

  • 2.
    Blend eller hak rugbrødet til det er findelt.

  • 3.
    Vend smeltet smør, skalotteløg, purløg, salt og kværnet peber i.

  • 4.
    Kom rugbrødscrumble på toppen af laksen i et ensartet lag.

  • 5.
    Kom laks med rugbrødscrumble i 200 grader varm ovn i ca. 15-20 min til fisken er gennembagt.

  • 6.
    Lav wasabimayonnaise ved at blande det sammen.

  • 7.
    Kom mayonnaisen i en sprøjtepose eller skål.

  • 8.
    Lad laksen afkøle lidt inden den skæres i 4 stykker.

  • 9.
    Anret på fad eller tallerken, laks med rugbrødscrumble, små toppe af wasabimayonnaise på rugbrødscrumble.

  • 10.
    Pynt med lakserogn, frisk koriander, revet skal af citron, knuste rosa peberkorn og limebåde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11493 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
936 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 21.1 %11.6 g
Kulhydrat: 16.7 %9.2 g
Fedt: 62.2 %15.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;