Laks med rugbrødscrumble, lakserogn og koriander

fork and spoon
Forret
clock
30-60 min
Laks med rugbrødscrumble
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g fersk laks
200 g mørkt rugbrød uden skorpe (dagsgammelt)
1/2 dl smeltet smør
1 skalotteløg, fintsnittet
½ dl purløg
salt og peber

Wasabimayo:
3 tsk. wasabipaste
1 dl mayonnaise

Pynt:
30 g Lakserogn
1 potte Koriander
Skal af 1 økologisk citron
Rosa peberkorn - knust
1 Lime i både

Sådan gør du

Kom laksestykket uden skind i en bradepande med bagepapir. Blend eller hak rugbrødet til det er findelt.
Vend smeltet smør, skalotteløg, purløg, salt og kværnet peber i. Kom rugbrødscrumble på toppen af laksen i et ensartet lag.
Kom laks med rugbrødscrumble i 200 grader varm ovn i ca. 15-20 min til fisken er gennembagt.
Lav wasabimayonnaise ved at blande det sammen. Kom mayonnaisen i en sprøjtepose eller skål.
Lad laksen afkøle lidt inden den skæres i 4 stykker. Anret på fad eller tallerken, laks med rugbrødscrumble, små toppe af wasabimayonnaise på rugbrødscrumble.
Pynt med lakserogn, frisk koriander, revet skal af citron, knuste rosa peberkorn og limebåde.

Energi pr. person: 2162 kJ / 514 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 26%
Fedt: 57%
Kulhydrat: 17%