Laks med fyldte Portobellosvampe

fork and spoon
Forret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 Laksefilet 125 g
1 fed hvidløg
Saften fra 1 lime
Skallen fra 1 lime
1 stilk citrongræs
Ingredienser til svampene
8 Store Portobellosvampe
24 cherrytomater
1 fed hvidløg
12 spsk. Philadelphia Original
Lidt lime saft

Sådan gør du

Rens svampene og skrab stilken ud. Fyld halvdelen af Philadelphiaen i bunden af svampene. Stilkene fra svampene steges af i lidt olie. Hvidløget og cherrytomaterne tilsættes og steges hurtigt af sammen med stilkene ca 20 sek. Til slut kommes lidt limesaft på. Drys med salt og peber. Fordel fyldet i svampene. Resten af Philadelphiaen kommes ovenpå. Svampene bages i ovnen på 180° i 9-12 minutter alt efter størrelse.

Læg laksen i et smurt ildfast fad og drys med havsalt og peber. Riv limeskallen henover, og pres saften ud over laksen. Snit citrongræsset i 4 stykker, hak hvidløget fint. Dette lægges ovenpå laksen, og stanniolen ligges henover. Laksen bages i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter.

Laksen kan sagtens laves et par timer før. Bliver den bare bedre af.

Opskriften er gengivet med tilladelse fra KRAFT/Philadelphia.