HjemOpskrifterLaks med fyldte Portobellosvampe

Laks med fyldte Portobellosvampe

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 laksefileter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 saften og skallen fra en limefrugt
  • 1 stilk citrongræs
Ingredienser til svampene:
  • 8 portobello svampe
  • 24 cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 12 spsk flødeost naturel
  • friskpresset limesaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rens svampene og skrab stilken ud.

  • 2.
    Fyld halvdelen af Philadelphiaen i bunden af svampene.

  • 3.
    Stilkene fra svampene steges af i lidt olie.

  • 4.
    Hvidløget og cherrytomaterne tilsættes og steges hurtigt af sammen med stilkene ca 20 sek.

  • 5.
    Til slut kommes lidt limesaft på.

  • 6.
    Drys med salt og peber.

  • 7.
    Fordel fyldet i svampene.

  • 8.
    Resten af Philadelphiaen kommes ovenpå.

  • 9.
    Svampene bages i ovnen på 180° i 9-12 minutter alt efter størrelse.

  • 10.
    Læg laksen i et smurt ildfast fad og drys med havsalt og peber.

  • 11.
    Riv limeskallen henover, og pres saften ud over laksen.

  • 12.
    Snit citrongræsset i 4 stykker, hak hvidløget fint.

  • 13.
    Dette lægges ovenpå laksen, og stanniolen ligges henover.

  • 14.
    Laksen bages i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter.

  • 15.
    Laksen kan sagtens laves et par timer før, det bliver den bare bedre af.

  • 16.
    Opskriften er gengivet med tilladelse fra KRAFT/Philadelphia.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7094 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
490 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 29.6 %8.5 g
Kulhydrat: 7.9 %2.3 g
Fedt: 62.5 %8.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;