4 personer
8 kyllingeunderlår
1 spsk. hvidløgssalt
1 spsk. sort peber
Gurkemejedressing:
4 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
2 spsk. mørk agavesirup
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. karry
0,5 tsk. salt
1 knivspids (0,25 ml) sort peber
Ristet blomkålssalat:
1 spsk. neutral olie
1 mellem råt blomkål i mindre buketter
200 g kogt perlespelt
100 g finthakket grønkål
50 g lyse rosiner
Kom kyllingeunderlår i et ovnfast fad. Krydr med hvidløgssalt og masser af friskkværnet peber. Steg dem i ovn ved 200 grader i 35 minutter. Giv dem 3-4 minutter grill til sidst.
Varm en pande op så den er meget varm og kom neutral olie på. Rist blomkålsbuketterne ca. 5 minutter ved høj varme. De skal være let brune men stadig med ”bid”. Kom dem over på et serveringsfad.
Rist grønkål ved høj varme i 2-3 minutter. Kom det over blomkålen. Fordel kogt perlespelt over grønkålen.
Ryst alle ingredienser sammen til gurkemejedressingen. Vend den sammen med blomkål, grønkål og perlespelt. Drys med lyse rosiner og server lun til kyllingeunderlår.
Energi pr. person: 2617 Kj/ 623 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g.
Kulhydrat: 7,5 g.
Fedt: 6,0 g.