HjemOpskrifterKyllingeunderlår med ristet blomkål og gurkemejedressing

Kyllingeunderlår med ristet blomkål og gurkemejedressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 kyllingeunderlår
  • 2 tsk hvidløgssalt
  • 2 tsk sort peber
gurkemejedressing:
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 2 spsk mørk sirup
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk karry
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk sort peber
ristet blomkålssalat:
  • 1 spsk olie
  • 1 blomkål i mindre buketter
  • 200 g kogt perlespelt
  • 100 g finthakket grønkål
  • 50 g lyse rosiner

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom kyllingeunderlår i et ovnfast fad.

  • 2.
    Krydr med hvidløgssalt og masser af friskkværnet peber.

  • 3.
    Steg dem i ovn ved 200 grader i 35 minutter.

  • 4.
    Giv dem 3-4 minutter grill til sidst.

  • 5.
    Varm en pande op så den er meget varm og kom neutral olie på.

  • 6.
    Rist blomkålsbuketterne ca. 5 minutter ved høj varme.

  • 7.
    De skal være let brune men stadig med ”bid”.

  • 8.
    Kom dem over på et serveringsfad.

  • 9.
    Rist grønkål ved høj varme i 2-3 minutter.

  • 10.
    Kom det over blomkålen.

  • 11.
    Fordel kogt perlespelt over grønkålen.

  • 12.
    Ryst alle ingredienser sammen til gurkemejedressingen.

  • 13.
    Vend den sammen med blomkål, grønkål og perlespelt.

  • 14.
    Drys med lyse rosiner og server lun til kyllingeunderlår.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15696 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
774 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 25.2 %11.5 g
Kulhydrat: 25.6 %11.7 g
Fedt: 49.2 %10.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;