1 tsk friskhakket rød chilipeber, befriet for kerner
10 korianderfrø
1 liter hønsebouillon
1 dåse kokosmælk
havsalt og friskkværnet peber
0.5 citron (usprøjtet)
akaciehonning
2 gulerødder
2 forårsløg
4 4 friske myntekviste
hakket kyllingekød
Sådan gør du
1.
Skær løg og æble i grove tern, og sauter begge dele i en gryde med smør i 2-3 min.
2.
Tilsæt karry, ingefær, chili og korianderfrø og sauter i yderligere 1 min., så det hele bliver ristet godt igennem.
3.
Tilsæt bouillon og lad suppen koge igennem i 15 min. på lavt blus.
4.
Tilsæt kokosmælk og lade det koge i yderligere 5 min.
5.
Kom herefter suppen i en blender, og blend den helt glat - hæld igennem en sigte og tilbage i gryden.
6.
Smag suppen til med salt, peber, fintrevet citronskal, citronsaft og acaciehonning.
7.
Skræl gulerødder og rens forårsløg, skær begge dele ud i små stykker
Kom grønsager og det plukkede kyllingekød op i suppen og lad det koge i et par min. så det hele lige blive varmet igennem.