HjemOpskrifterKyllingesuppe med karry, kokos og mynte

Kyllingesuppe med karry, kokos og mynte

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æble
  • 1 zittauerløg
  • 10 g smør
  • 2- 3 spsk karry
  • 2 tynde skiver frisk ingefær
  • 1 tsk friskhakket rød chilipeber, befriet for kerner
  • 10 korianderfrø
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • havsalt og friskkværnet peber
  • ½ citron (usprøjtet)
  • g akaciehonning
  • 2 gulerødder
  • 2 forårsløg
  • 4 4 friske myntekviste
  • g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg og æble i grove tern, og sauter begge dele i en gryde med smør i 2-3 min.

  • 2.
    Tilsæt karry, ingefær, chili og korianderfrø og sauter i yderligere 1 min., så det hele bliver ristet godt igennem.

  • 3.
    Tilsæt bouillon og lad suppen koge igennem i 15 min. på lavt blus.

  • 4.
    Tilsæt kokosmælk og lade det koge i yderligere 5 min.

  • 5.
    Kom herefter suppen i en blender, og blend den helt glat - hæld igennem en sigte og tilbage i gryden.

  • 6.
    Smag suppen til med salt, peber, fintrevet citronskal, citronsaft og acaciehonning.

  • 7.
    Skræl gulerødder og rens forårsløg, skær begge dele ud i små stykker Kom grønsager og det plukkede kyllingekød op i suppen og lad det koge i et par min. så det hele lige blive varmet igennem.

  • 8.
    Drys hakket mynte på toppen.

  • 9.
    Server godt brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4866 kj / 1163 kcal
Næringsindhold pr. 100g
246 kj / 59 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 7 %1.0 g
Kulhydrat: 26.4 %3.8 g
Fedt: 66.6 %4.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;