Kyllingesuppe med karry, kokos og mynte

fork and spoon
Forret
clock
30-60 min
kyllingesuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 løg
1 æble
10 g smør
2-3 spsk. karry
2 tynde skiver ingefær
1 tsk. friskhakket rød chili, befriet for kerner
10 korianderfrø
1 liter bouillon fra kylling
1 dåse kokosmælk
Havsalt og friskkværnet peber
½ usprøjtet citron
Acaciehonning
2 gulerødder
2 forårsløg
4 kviste mynte
Plukket kyllingekød fra de kogte vinger og skrog

Sådan gør du

Skær løg og æble i grove tern, og sauter begge dele i en gryde med smør i 2-3 min. Tilsæt karry, ingefær, chili og korianderfrø og sauter i yderligere 1 min., så det hele bliver ristet godt igennem.
Tilsæt bouillon og lad suppen koge igennem i 15 min. på lavt blus. Tilsæt kokosmælk og lade det koge i yderligere 5 min.
Kom herefter suppen i en blender, og blend den helt glat - hæld  igennem en sigte og tilbage i gryden.
Smag suppen til med salt, peber, fintrevet citronskal, citronsaft og acaciehonning.
Skræl gulerødder og rens forårsløg, skær begge dele ud i små stykker
Kom grønsager og det plukkede kyllingekød op i suppen og lad det koge i et par min. så det hele lige blive varmet igennem.
Drys hakket mynte på toppen.
Server godt brød til.
 
Energi pr. person: 1292 kJ / 307,6 kcal
Energifordeling pr. 100 g:
Protein: 36,5%
Fedt: 44,4%
Kulhydrat: 19,1 %