HjemOpskrifterKyllingespyd med chilidip, citronskal og persille

Kyllingespyd med chilidip, citronskal og persille

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 små træspyd eller 4 stålspyd
  • 500 g kyllingeinderfileter
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk flagesalt
chilidip:
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk stærk chilisauce
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 chipotle chili
pynt:
  • citronskal (usprøjtet)
  • kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Anvendes træpinde til grill, lægges de i vand i 15 minutter inden brug, så de ikke brænder på grillen.

  • 2.
    Skær kyllingeinderfilet i mindre stykker, kom dem i en skål og drys med røget paprika og flagesalt.

  • 3.
    Vend kyllingestykkerne godt rundt i krydderierne.

  • 4.
    Sæt stykker af kylling på enten træspyd eller stålspyd.

  • 5.
    Klargør grill til direkte varme eller find en grillpande frem.

  • 6.
    Lav chilidippen ved at blande alle ingredienser sammen.

  • 7.
    Smag evt. til med chili, så den ønskede styrke opnås.

  • 8.
    Kom dippen i en serveringsskål.

  • 9.
    Grill kyllingespyd i ca. 6 minutter i alt.

  • 10.
    Vend dem undervejs, så alle sider er grillet.

  • 11.
    Anret kyllingespyd på en tallerken, drys med revet citronskal og pynt med hakket persille.

  • 12.
    Servér chilidip til.

  • 13.
    Tip: Servér små, grillede kartofler til og en dejlig grøn salat med sennepsvinaigrette.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5985 kj / 1431 kcal
Næringsindhold pr. 100g
759 kj / 181 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 31.5 %14.1 g
Kulhydrat: 3.5 %1.5 g
Fedt: 65 %13.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;