Kyllingespyd med chilidip, citronskal og persille

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g kyllingeinderfilet

8 små træspyd eller 4 stålspyd

1 tsk røget paprika

1 tsk flagesalt

 

Chilidip:

1 dl mayonnaise

1 dl creme fraiche 18 %

1 spsk chilisauce

1 spsk limesaft

1 tsk stødt chipotle

 

Pynt: Citronskal og persille

Sådan gør du

Anvendes træpinde til grill, lægges de i vand i 15 minutter inden brug, så de ikke brænder på grillen. Skær kyllingeinderfilet i mindre stykker, kom dem i en skål og drys med røget paprika og flagesalt. Vend kyllingestykkerne godt rundt i krydderierne. Sæt stykker af kylling på enten træspyd eller stålspyd. Klargør grill til direkte varme eller find en grillpande frem. Lav chilidippen ved at blande alle ingredienser sammen. Smag evt. til med chili, så den ønskede styrke opnås. Kom dippen i en serveringsskål.

Grill kyllingespyd i ca. 6 minutter i alt. Vend dem undervejs, så alle sider er grillet. Anret kyllingespyd på en tallerken, drys med revet citronskal og pynt med hakket persille. Servér chilidip til.

Tip: Servér små, grillede kartofler til og en dejlig grøn salat med sennepsvinaigrette.

 

Energi pr. person: 1478 kJ / 352 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16,0 g
Fedt: 13,5 g
Kulhydrat: 1,0 g