HjemOpskrifterKyllingespyd med chilidip, citronskal og persille

Kyllingespyd med chilidip, citronskal og persille

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 små træspyd eller 4 stålspyd
  • 500 g kyllingeinderfileter
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk flagesalt
    chilidip:
    • 1 dl mayonnaise
    • 1 dl creme fraiche 18%
    • 1 spsk stærk chilisauce
    • 1 spsk friskpresset limesaft
    • 1 chipotle frisk chili
      pynt:
      • citronskal (usprøjtet)
      • kruspersille

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Anvendes træpinde til grill, lægges de i vand i 15 minutter inden brug, så de ikke brænder på grillen.

      • 2.
        Skær kyllingeinderfilet i mindre stykker, kom dem i en skål og drys med røget paprika og flagesalt.

      • 3.
        Vend kyllingestykkerne godt rundt i krydderierne.

      • 4.
        Sæt stykker af kylling på enten træspyd eller stålspyd.

      • 5.
        Klargør grill til direkte varme eller find en grillpande frem.

      • 6.
        Lav chilidippen ved at blande alle ingredienser sammen.

      • 7.
        Smag evt. til med chili, så den ønskede styrke opnås.

      • 8.
        Kom dippen i en serveringsskål.

      • 9.
        Grill kyllingespyd i ca. 6 minutter i alt.

      • 10.
        Vend dem undervejs, så alle sider er grillet.

      • 11.
        Anret kyllingespyd på en tallerken, drys med revet citronskal og pynt med hakket persille.

      • 12.
        Servér chilidip til.

      • 13.
        Tip: Servér små, grillede kartofler til og en dejlig grøn salat med sennepsvinaigrette.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      5812 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      737 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.2 g
      Protein: 35.6 %15.4 g
      Kulhydrat: 4.5 %1.9 g
      Fedt: 59.9 %11.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;