HjemOpskrifterKyllingepaté med champignon og estragon

Kyllingepaté med champignon og estragon

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
  • 200 g champignoner
  • 1 spsk smør
  • salt & friskkværnet hvid peber
  • sort peber
  • 200 g kyllingelever
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 medium zittauerløg
  • 2 spsk hakket frisk estragon
  • ¼ tsk stødt muskatnød
  • 400 g hakket kylling
  • ¾ dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 spsk rasp

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak champignon groft, og steg dem i smør.

  • 2.
    Krydr med lidt salt og sort peber, og steg, til væden er kogt helt væk.

  • 3.
    Lad svampene køle lidt ned.

  • 4.
    Hak kyllingelever og bacon fint, men gem 3 skiver bacon til toppen af patéen.

  • 5.
    Kom det i en skål sammen med de stegte svampe, revet løg, estragon, muskatnød og hakket kylling.

  • 6.
    Rør det sammen med piskefløde og rasp.

  • 7.
    Krydr med ca. 1½ tsk. flagesalt (mindre, hvis du bruger fint salt) og godt med både sort og hvid peber.

  • 8.
    Kom farsen i en postejform på ca. 1 l, og læg 3 skiver bacon på toppen.

  • 9.
    Sæt postejformen i en bradepande, og hæld vand i, så det når halvvejs op ad kanten af formen.

  • 10.
    Bag patéen i 50 min. ved 180°C.

  • 11.
    Tag den ud af ovnen, og lad den køle ned.

  • 12.
    Sæt den på køl til dagen efter.

  • 13.
    Spis med sennep, cornichoner og godt brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7355 kj / 1758 kcal
Næringsindhold pr. 100g
641 kj / 153 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 36.9 %13.9 g
Kulhydrat: 7.8 %2.9 g
Fedt: 55.3 %9.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;