HjemOpskrifterKyllingepaté med champignon og estragon

Kyllingepaté med champignon og estragon

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
  • 200 g champignoner
  • 1 spsk smør
  • salt & friskkværnet hvid peber
  • sort peber
  • 200 g kyllingelevere
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 medium løg
  • 2 spsk hakket estragonblade
  • 0.25 tsk stødt muskatnød
  • 400 g hakket kyllinger
  • 0.75 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 spsk rasp

Sådan gør du

  • 1.
    Hak champignon groft, og steg dem i smør.

  • 2.
    Krydr med lidt salt og sort peber, og steg, til væden er kogt helt væk.

  • 3.
    Lad svampene køle lidt ned.

  • 4.
    Hak kyllingelever og bacon fint, men gem 3 skiver bacon til toppen af patéen.

  • 5.
    Kom det i en skål sammen med de stegte svampe, revet løg, estragon, muskatnød og hakket kylling.

  • 6.
    Rør det sammen med piskefløde og rasp.

  • 7.
    Krydr med ca. 1½ tsk. flagesalt (mindre, hvis du bruger fint salt) og godt med både sort og hvid peber.

  • 8.
    Kom farsen i en postejform på ca. 1 l, og læg 3 skiver bacon på toppen.

  • 9.
    Sæt postejformen i en bradepande, og hæld vand i, så det når halvvejs op ad kanten af formen.

  • 10.
    Bag patéen i 50 min. ved 180°C.

  • 11.
    Tag den ud af ovnen, og lad den køle ned.

  • 12.
    Sæt den på køl til dagen efter.

  • 13.
    Spis med sennep, cornichoner og godt brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8295 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
720 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 28.9 %12.3 g
Kulhydrat: 6.6 %2.8 g
Fedt: 64.5 %12.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;