
Hak champignon groft, og steg dem i smør. Krydr med lidt salt og sort peber, og steg, til væden er kogt helt væk. Lad svampene køle lidt ned. Hak kyllingelever og bacon fint, men gem 3 skiver bacon til toppen af patéen. Kom det i en skål sammen med de stegte svampe, revet løg, estragon, muskatnød og hakket kylling. Rør det sammen med piskefløde og rasp. Krydr med ca. 1½ tsk. flagesalt (mindre, hvis du bruger fint salt) og godt med både sort og hvid peber. Kom farsen i en postejform på ca. 1 l, og læg 3 skiver bacon på toppen. Sæt postejformen i en bradepande, og hæld vand i, så det når halvvejs op ad kanten af formen. Bag patéen i 50 min. ved 180°C. Tag den ud af ovnen, og lad den køle ned. Sæt den på køl til dagen efter. Spis med sennep, cornichoner og godt brød til.
Energi pr. person: 1413KJ/338Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,4 g.
Kulhydrat: 2,9 g.
Fedt: 8,8 g.