HjemOpskrifterKyllingenuggets med hjemmelavet barbecuesauce

Kyllingenuggets med hjemmelavet barbecuesauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
kyllingenuggets:
  • 600 g kyllingeinderfileter
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2.5 dl hvedemel
  • 1 tsk sød paprika
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 4 dl branflakes eller cornflakes
    barbecuesauce:
    • 2 spsk smagsneutral olie
    • 100 g tomatketchup
    • 1.5 spsk æblecidereddike
    • 1 spsk sojasauce
    • 1 spsk brun farin
    • 1 fed hvidløg
    • 0.5 tsk peber og salt
    • frisk timian til pynt

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Kom kyllingeinderfilet i en skål med kærnemælk og knust hvidløg.

    • 2.
      Lad kyllingen marinere i kærnemælksblandingen i mindst en ½ time, gerne længere.

    • 3.
      Til barbecuesaucen blandes olie, ketchup, æbleeddike, sojasauce, brun farin, knust hvidløg, salt og peber i en gryde.

    • 4.
      Lad saucen koge i 2 minutter.

    • 5.
      Tænd ovnen på 200°C varmluft.

    • 6.
      Sigt kærnemælksblandingen fra kyllingen og kassér kærnemælksblandingen.

    • 7.
      Pisk æg sammen i en skål.

    • 8.
      Bland hvedemel, sød paprika, salt og peber i en anden skål.

    • 9.
      Kom knuste bran flakes i en tredje skål.

    • 10.
      Vend først kyllingen i hvedemel, dernæst i æg og til sidst i knuste bran flakes.

    • 11.
      Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte, sprøde og gyldne.

    • 12.
      Anret kyllingenuggets på et fad og pynt med frisk timian.

    • 13.
      Servér med barbecuesauce.

    • 14.
      Serveringstip: Servér med sprøde bønnefritter og bulgursalat med blåbær og mynte. Energi pr. person: 2246 kJ/ 535 kcal Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 14,5 g Fedt: 5 g Kulhydrat: 16,5 g.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    8508 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    600 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.8 g
    Protein: 36.5 %12.9 g
    Kulhydrat: 41.4 %14.6 g
    Fedt: 22.1 %3.6 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;