HjemOpskrifterKyllingenuggets med hjemmelavet barbecuesauce
Kyllingenuggets med hjemmelavet barbecuesauce
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
kyllingenuggets:
600 g kyllingeinderfileter
3 dl kærnemælk
3 fed hvidløg
2 æg
2.5 dl hvedemel
1 tsk sød paprika
2 tsk salt
0.5 tsk sort peber
4 dl branflakes eller cornflakes
barbecuesauce:
2 spsk smagsneutral olie
100 g tomatketchup
1.5 spsk æblecidereddike
1 spsk sojasauce
1 spsk brun farin
1 fed hvidløg
0.5 tsk peber og salt
frisk timian til pynt
Sådan gør du
1.
Kom kyllingeinderfilet i en skål med kærnemælk og knust hvidløg.
2.
Lad kyllingen marinere i kærnemælksblandingen i mindst en ½ time, gerne længere.
3.
Til barbecuesaucen blandes olie, ketchup, æbleeddike, sojasauce, brun farin, knust hvidløg, salt og peber i en gryde.
4.
Lad saucen koge i 2 minutter.
5.
Tænd ovnen på 200°C varmluft.
6.
Sigt kærnemælksblandingen fra kyllingen og kassér kærnemælksblandingen.
7.
Pisk æg sammen i en skål.
8.
Bland hvedemel, sød paprika, salt og peber i en anden skål.
9.
Kom knuste bran flakes i en tredje skål.
10.
Vend først kyllingen i hvedemel, dernæst i æg og til sidst i knuste bran flakes.
11.
Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte, sprøde og gyldne.
12.
Anret kyllingenuggets på et fad og pynt med frisk timian.
13.
Servér med barbecuesauce.
14.
Serveringstip: Servér med sprøde bønnefritter og bulgursalat med blåbær og mynte.
Energi pr. person: 2246 kJ/ 535 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 14,5 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 16,5 g.