Kyllingenuggets med hjemmelavet barbecuesauce

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Kyllingenuggets:

600 g kyllingeinderfilet eller brystfilet

3 dl kærnemælk

3 fed hvidløg

2 æg 

2 ½ dl hvedemel

1 tsk sød paprika

2 tsk salt

½ tsk peber

4 dl knuste bran flakes

 

Barbecuesauce:

2 spsk neutral olie

100 g god ketchup

1 ½ spsk æblecidereddike

1 spsk sojasauce

1 spsk brun farin

1 fed hvidløg

½ tsk salt

½ tsk peber

 

Pynt: Frisk timian

Sådan gør du

Kom kyllingeinderfilet eller skiveskåret brystfilet i en skål med kærnemælk og knust hvidløg. Lad kyllingen marinere i kærnemælksblandingen i mindst en ½ time, gerne længere.

Til barbecuesaucen blandes olie, ketchup, æbleeddike, sojasauce, brun farin, knust hvidløg, salt og peber i en gryde. Lad saucen koge i 2 minutter.

Tænd ovnen på 200°C varmluft. Sigt kærnemælksblandingen fra kyllingen og kassér kærnemælksblandingen. Pisk æg sammen i en skål. Bland hvedemel, sød paprika, salt og peber i en anden skål. Kom knuste bran flakes i en tredje skål. Vend først kyllingen i hvedemel, dernæst i æg og til sidst i knuste bran flakes. Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte, sprøde og gyldne.

Anret kyllingenuggets på et fad og pynt med frisk timian. Servér med barbecuesauce.

Serveringstip: Servér med sprøde bønnefritter og bulgursalat med blåbær og mynte.

 

Energi pr. person: 2246 kJ/ 535 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 14,5 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 16,5 g