Kyllingeburger med spicy mayo, spirer og råkostsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
kyllingeburger
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g hakket kylling

1 æg. 1 lille løg

2 spsk fuldkornshvedemel

2 tsk barbecuekrydderi

Salt og sort peber

1 dl rasp 

2 spsk majsolie

4 spsk mayonnaise

2 tsk sød chilisauce

1 tsk sambal oelek

1 spsk ketchup

150 g blomkål

½ agurk

2 gulerødder

150 g rødkål

Saft fra ½ lime

100 g spirer

4 burgerboller

Sådan gør du

Bland hakket kylling med æg, revet løg, fuldkornshvedemel, barbecuekrydderi, ½ tsk groft salt og godt med peber. Lad farsen trække 10 minutter og form den så til 4 bøffer. Vend hver bøf i rasp og steg dem gyldne i en pande med 2 spsk majsolie, ca. 6 min pr. side ved medium varme.

Rør mayonnaise sammen med chilisauce, sambal oelek og ketchup. Snit blomkål, agurk, gulerødder og rødkål meget fint – gerne med et mandolinjern. Vend med limesaft. Flæk bollerne og rist dem. Læg dem sammen med kyllingeburger, spicy mayo, råkost og spirer.

 

Energi pr. person: 2720KJ/650Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 8,7g.

Kulhydrat: 18,8 g.

Fedt: 5,5 g.