HjemOpskrifterKyllingeburger med spicy mayo, spirer og råkostsalat

Kyllingeburger med spicy mayo, spirer og råkostsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æg
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 løg
  • 2 spsk fuldkornshvedemel
  • 1 tsk barbecuekrydderi
  • salt & sort peber
  • 1 dl rasp
  • 2 spsk majsolie
  • 2 tsk sød chilisauce
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 spsk tomatketchup
  • 150 g blomkål
  • 0.5 agurk
  • 2 gulerødder
  • 150 g rødkål
  • 0.5 limefrugt (saften)
  • 100 g bønnespirer
  • 4 burgerboller

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland hakket kylling med æg, revet løg, fuldkornshvedemel, barbecuekrydderi, ½ tsk groft salt og godt med peber.

  • 2.
    Lad farsen trække 10 minutter og form den så til 4 bøffer.

  • 3.
    Vend hver bøf i rasp og steg dem gyldne i en pande med 2 spsk majsolie, ca. 6 min pr. side ved medium varme.

  • 4.
    Rør mayonnaise sammen med chilisauce, sambal oelek og ketchup.

  • 5.
    Snit blomkål, agurk, gulerødder og rødkål meget fint – gerne med et mandolinjern.

  • 6.
    Vend med limesaft.

  • 7.
    Flæk bollerne og rist dem.

  • 8.
    Læg dem sammen med kyllingeburger, spicy mayo, råkost og spirer.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8166 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
501 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 27.1 %8.0 g
Kulhydrat: 42.7 %12.6 g
Fedt: 30.2 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;