4 personer
400 g hakket kylling
1 æg. 1 lille løg
2 spsk fuldkornshvedemel
2 tsk barbecuekrydderi
Salt og sort peber
1 dl rasp
2 spsk majsolie
4 spsk mayonnaise
2 tsk sød chilisauce
1 tsk sambal oelek
1 spsk ketchup
150 g blomkål
½ agurk
2 gulerødder
150 g rødkål
Saft fra ½ lime
100 g spirer
4 burgerboller
Bland hakket kylling med æg, revet løg, fuldkornshvedemel, barbecuekrydderi, ½ tsk groft salt og godt med peber. Lad farsen trække 10 minutter og form den så til 4 bøffer. Vend hver bøf i rasp og steg dem gyldne i en pande med 2 spsk majsolie, ca. 6 min pr. side ved medium varme.
Rør mayonnaise sammen med chilisauce, sambal oelek og ketchup. Snit blomkål, agurk, gulerødder og rødkål meget fint – gerne med et mandolinjern. Vend med limesaft. Flæk bollerne og rist dem. Læg dem sammen med kyllingeburger, spicy mayo, råkost og spirer.
Energi pr. person: 2720KJ/650Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 8,7g.
Kulhydrat: 18,8 g.
Fedt: 5,5 g.