4 personer
20 g smør
4 stk kyllingebryst
Salt og peber
4 stk rustikke burgerboller
Rød spidskålssalat:
100 g rød spidskål
1 rødt æble
1 appelsin
50 g grofthakket grønkål
Dressing:
2 spsk æbleeddike
1 spsk frisk timian
2 tsk flydende honning
3 spsk olivenolie
½ tsk seasalt
Kværnet sort peber
Æblechutney:
500 g røde æbler
2 små rødløg
100 g tørrede abrikoser
50 g friskrevet ingefær
150 g sukker
1,5 dl æbleeddike
3 stk kardemommekapsler
3 stk stjerneanis
3 stk hele nelliker
1 tsk salt
Start med at lave æblechutney: Skær æbler og rødløg i tern. Skær tørrede abrikoser i mindre tern. Kom alle ingredienser, undtagen salt, i en tykbundet gryde. Lad det koge op og lad det simre i ca. 35 minutter under låg. Rør lidt rundt i æblechutneyen og smag til med salt. Rengør sylteglas og skyl med Atamon. Kom æblechutney på glas og opbevar på køl.
Lav herefter den røde spidskålssalat: Snit rød spidskål i tynde strimler i god tid og kom det i koldt vand på køl. Det gør kålen lækker sprød. Skær æblet i tern og appelsinen i fileter. Inden servering slynges kålen i en salatslynge og vendes med de øvrige ingredienser. Alle ingredienserne til dressingen rystes sammen i et lille glas. Dressingen vendes i spidskålssalaten lige inden anretning.
Varm en pande op med smør, til det bruser. Dup kyllingen med køkkenrulle og flæk hvert kyllingebryst på tværs. Steg dem på panden 2 eller 3 ad gangen, så panden bevarer sin temperatur. Giv dem cirka 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Hold dem lune på en tallerken.
Til servering lunes de rustikke boller og flækkes. Smør æblechutney på bund og top. Kom rød spidskålssalat på underbollen. Top med 2 stykker stegt kyllingebrystfilet på hver burger og kom toppen på. Servér med ekstra æblechutney.
Energi pr. person: 3544 kJ / 844 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 4,0 g
Kulhydrat: 16,5 g