HjemOpskrifterkyllingeburger med æblechutney og spidskålssalat

kyllingeburger med æblechutney og spidskålssalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 20 g smør
  • 4 kyllingebryst
  • salt og sort peber
  • 4 rustikke burgerboller
    rød spidskålssalat:
    • 100 g lilla spidskål
    • 1 rødt æble
    • 1 appelsin
    • 50 g grønkål
      dressing:
      • 2 spsk æbleeddike
      • 1 spsk frisk timian
      • 2 tsk flydende honning
      • 3 spsk olivenolie
      • 0.5 tsk havsalt
      • friskkværnet peber
        æblechutney:
        • 500 500 g røde æbler
        • 2 små rødløg
        • 100 g tørrede abrikoser
        • 50 g friskrevet frisk ingefær
        • 150 g sukker
        • 1.5 spsk æbleeddike
        • 3 kardemommekapsler
        • 3 stjerneanis
        • 3 hele nelliker
        • 1 tsk salt

        Sådan gør du

        • 1.
          Start med at lave æblechutney: Skær æbler og rødløg i tern.

        • 2.
          Skær tørrede abrikoser i mindre tern.

        • 3.
          Kom alle ingredienser, undtagen salt, i en tykbundet gryde.

        • 4.
          Lad det koge op og lad det simre i ca. 35 minutter under låg.

        • 5.
          Rør lidt rundt i æblechutneyen og smag til med salt.

        • 6.
          Rengør sylteglas og skyl med Atamon.

        • 7.
          Kom æblechutney på glas og opbevar på køl.

        • 8.
          Lav herefter den røde spidskålssalat: Snit rød spidskål i tynde strimler i god tid og kom det i koldt vand på køl.

        • 9.
          Det gør kålen lækker sprød.

        • 10.
          Skær æblet i tern og appelsinen i fileter.

        • 11.
          Inden servering slynges kålen i en salatslynge og vendes med de øvrige ingredienser.

        • 12.
          Alle ingredienserne til dressingen rystes sammen i et lille glas.

        • 13.
          Dressingen vendes i spidskålssalaten lige inden anretning.

        • 14.
          Varm en pande op med smør, til det bruser.

        • 15.
          Dup kyllingen med køkkenrulle og flæk hvert kyllingebryst på tværs.

        • 16.
          Steg dem på panden 2 eller 3 ad gangen, så panden bevarer sin temperatur.

        • 17.
          Giv dem cirka 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

        • 18.
          Krydr med salt og peber.

        • 19.
          Hold dem lune på en tallerken.

        • 20.
          Til servering lunes de rustikke boller og flækkes.

        • 21.
          Smør æblechutney på bund og top.

        • 22.
          Kom rød spidskålssalat på underbollen.

        • 23.
          Top med 2 stykker stegt kyllingebrystfilet på hver burger og kom toppen på.

        • 24.
          Servér med ekstra æblechutney.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        152028 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        198 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 2.2 g
        Protein: 1.6 %0.2 g
        Kulhydrat: 96.5 %11.2 g
        Fedt: 1.9 %0.1 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;