kyllingeburger med æblechutney og spidskålssalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Julet kyllingeburger med æblechutney
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

20 g smør

4 stk kyllingebryst

Salt og peber

4 stk rustikke burgerboller

 

Rød spidskålssalat:

100 g rød spidskål

1 rødt æble

1 appelsin

50 g grofthakket grønkål

 

Dressing:

2 spsk æbleeddike

1 spsk frisk timian

2 tsk flydende honning

3 spsk olivenolie

½ tsk seasalt

Kværnet sort peber

 

Æblechutney:

500 g røde æbler

2 små rødløg

100 g tørrede abrikoser

50 g friskrevet ingefær

150 g sukker

1,5 dl æbleeddike

3 stk kardemommekapsler

3 stk stjerneanis

3 stk hele nelliker

1 tsk salt

Sådan gør du

Start med at lave æblechutney: Skær æbler og rødløg i tern. Skær tørrede abrikoser i mindre tern. Kom alle ingredienser, undtagen salt, i en tykbundet gryde. Lad det koge op og lad det simre i ca. 35 minutter under låg. Rør lidt rundt i æblechutneyen og smag til med salt. Rengør sylteglas og skyl med Atamon. Kom æblechutney på glas og opbevar på køl.

Lav herefter den røde spidskålssalat: Snit rød spidskål i tynde strimler i god tid og kom det i koldt vand på køl. Det gør kålen lækker sprød. Skær æblet i tern og appelsinen i fileter. Inden servering slynges kålen i en salatslynge og vendes med de øvrige ingredienser. Alle ingredienserne til dressingen rystes sammen i et lille glas. Dressingen vendes i spidskålssalaten lige inden anretning.

Varm en pande op med smør, til det bruser. Dup kyllingen med køkkenrulle og flæk hvert kyllingebryst på tværs. Steg dem på panden 2 eller 3 ad gangen, så panden bevarer sin temperatur. Giv dem cirka 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Hold dem lune på en tallerken.

Til servering lunes de rustikke boller og flækkes. Smør æblechutney på bund og top. Kom rød spidskålssalat på underbollen. Top med 2 stykker stegt kyllingebrystfilet på hver burger og kom toppen på. Servér med ekstra æblechutney.

 

Energi pr. person: 3544 kJ / 844 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 4,0 g
Kulhydrat: 16,5 g