Kyllinge frikassé

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel kylling ca. 1,4 kg

1½ liter vand

Ca. 2 tsk salt

1 stor kvist persille

¼ porre 

1 laurbærblad

2 løvstikkeblade

1 gulerod

1 skive selleri

Friskkværnet peber

8-12 gulerødder - gerne nye m. top

1 bdt. grønne asparges

250 g slikærter eller friske grønærter

2 dl cremefraiche 38% 

Maizena

1 lille bdt. persille

Salt, peber

Kørvel og dild

 

Tilbehør: kartofler  

Sådan gør du

Rens og skyl kyllingen og kom den i en stor gryde sammen med 2½ liter vand. Bring det langsomt i kog og skum grundigt af. Tilsæt 2 forårsløg i skiver, løg i både, hele chili, ingefær i skiver, lime i både samt salt. Lad det hele simre i 45 min. 

Tag kyllingen op af gryden og læg den til side. Pil skindet af, pil kødet af benene og del det i mindre stykker. Kasser ben og skind. Si suppen og kom den tilbage i gryden.

Rengør svampene og skær dem i skiver. Svits dem i sesamolie ved middel varme 2-3 min. og kom dem i suppen sammen med chili skåret i tynde strimler. Kog suppen 10 min. og tilsæt nudler, spinat, resten af forårsløgene snittet fint samt kyllingekød. Kog 2-3 min. og smag til med limesaft, sukker og fiskesauce. 

Servér suppen rygende varm med et godt stykke brød.

 

Energi pr. person: 2583 Kj/615 kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 11,8 g.

Kulhydrat: 8,0 g. Fedt: 8,7 g.