HjemOpskrifterKylling tikka masala med kokos og spinat

Kylling tikka masala med kokos og spinat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 grøn chilipeber
  • 1 stort løg
  • 2 tomater
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 4 kyllingeoverlår
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk garam masala
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 knivspids salt
  • 250 g frisk spinat
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vand
  • 3 spsk kokosmel (alt. kokoschips)
Tilbehør
  • 100 g granatæblekerner
  • 1 frisk frisk chili skåret - fjern evt. kerner, hvis det skal være mindre stærkt
  • 1 limefrugt i både

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Hak ingefær, hvidløg og chili fint.

  • 2.
    Skær løg og tomater i tern.

  • 3.
    Smelt smør med vindruekerneolie i en sauterpande, og brun kyllingen godt på begge sider.

  • 4.
    Tag den op og læg til side, og kom ingefær, hvidløg og chili i panden sammen med løg.

  • 5.
    Steg et par minutter, og tilsæt så gurkemeje og garam masala.

  • 6.
    Steg videre i 1 minut, og kom tomaterne i sammen med kokosmælk og lidt salt.

  • 7.
    Kom kyllingen tilbage i saucen, og lad det simre i 30 min. under låg.

  • 8.
    De sidste 10 min. kommes spinat i.

  • 9.
    Kom imens ris i en gryde med vand og lidt salt.

  • 10.
    Lad det simre under låg i 12 min. og derefter trække i 10 min.

  • 11.
    Kom kokoschips/kokosmel over kyllingen, og servér med ris, granatæblekerner, chili og lime.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14398 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
533 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 23.4 %7.3 g
Kulhydrat: 29 %9.1 g
Fedt: 47.6 %6.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;