HjemOpskrifterKylling i Riesling

Kylling i Riesling

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 1 kylling
  • 150 g bacontern
  • 200 g skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g knoldselleri
  • 250 g champignoner
  • 2 laurbærblade
  • 500 ml riesling

Sådan gør du

  • 1.
    Del kyllingen i to lårstykker og to bryststykker.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Brun bacon i en gryde.

  • 4.
    Skær imens skalotteløg i strimler og hak hvidløg fint.

  • 5.
    Skær champignon i halve.

  • 6.
    Skræl sellerien og skær den i grove stykker.

  • 7.
    Tag bacon op af gryden og læg til side.

  • 8.
    Brun kyllingen i baconfedtet.

  • 9.
    Tag den op og brun så knoldsellerien godt på alle sider.

  • 10.
    Tag sellerien op og læg til side.

  • 11.
    Kom skalotteløg i gryden og steg til de begynder at brune.

  • 12.
    Tilsæt så hvidløg og champignon og steg videre i 5 min. ved høj varme.

  • 13.
    Kom kylling og bacon tilbage i gryden.

  • 14.
    Tilsæt vin og laurbærblade.

  • 15.
    Lad kyllingen simre under låg i 45 min.

  • 16.
    Tilsæt stegt selleri de sidste 5 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12977 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
508 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 32.4 %9.7 g
Kulhydrat: 6.3 %1.9 g
Fedt: 52.2 %7.2 g
Alkohol: 9.1 %1.5 g
;