Kylling og hasselnød enchiladas

fork and spoon
Snacks
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


1 pk. Santa Maria Tex Mex

Soft Tortilla

1 grillet kylling

250 g revet ost

Hasselnødsmole:

1 stk. Santa Maria

Chili Ancho Mulato*

3 stk. Santa Maria

Chili Guajillo*

3 dl vand

2 spsk. hønsefond

1 dåse (400 g) flåede tomater

3 stk. laurbærblade

2 dl hasselnødder

1 fed hvidløg

½ løg

Salt

 

Sådan gør du

Skær stilken af chilierne og rist dem på en tør stegepande i ca. 1 minut på hver side. Kog vand, hønsefond, flåede tomater og laurbærblade i en gryde. Sæt gryden til side og tilsæt de ristede chilier. Lad saucen hvile i 20 minutter. Fjern laurbærbladene. Rist hasselnødder, presset hvidløg og løg i tern på en pande. Hæld det op i saucen. Blend saucen i en foodprocessor eller med en stavblender, til den får en fin konsistens. Smag til med salt. Pil kyllingen og fordel kyllingekødet, ost og 1 spsk. hasselnøddesauce på hver tortilla (gem lidt ost til gratinering). Rul tortillaen sammen og læg den med åbningen nedad i et smurt ovnfast fad. Hæld den resterende sauce over rullerne og drys med resten af osten. Bag enchiladas ved 200° C i ca. 10 minutter. Servér med en syrlig salat af æbler og fennikel. lime pickled rødløg, pynt med hakket koriander. Retten serveres gerne med ris.