HjemOpskrifterKylling i karry med gulerødder og forårsløg

Kylling i karry med gulerødder og forårsløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 20 g smør
  • 600 g kyllingefileter
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk karry
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 dåser kokosmælk
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 300 g gulerødder
  • 150 g forårsløg
    tilbehør:
    • 340 g ris
      pynt:
      • 1 æble
      • 1 1 dl frisk koriander

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Kog fuldkornsris efter pakkens anvisning.

      • 2.
        Dup kyllingefileter med køkkenrulle og skær dem i mundrette stykker.

      • 3.
        Varm en gryde eller sauterpande op med smør og olie, kom gurkemeje, karry og frisk ingefær i olien og lad smagen af krydderier komme frem under omrøring et par minutter ved jævn varme.

      • 4.
        Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem sautere i 5-6 minutter, så alle stykker er dækket af krydderier og brunet af.

      • 5.
        Kom kokosmælk ved og lad det koge i 10 minutter ved svag varme.

      • 6.
        Smag til med citronsaft og salt.

      • 7.
        Kom gulerødder skåret i skiver og forårsløg skåret i skrå skiver i saucen og lad det simre, til grøntsagerne er møre.

      • 8.
        Anret kylling i karry med æble skåret i tern, frisk koriander og ris i en skål.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      15852 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      650 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.0 g
      Protein: 18.8 %7.2 g
      Kulhydrat: 36.2 %13.8 g
      Fedt: 45 %7.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;