Kylling i karry med gulerødder og forårsløg

30-60 min
4 personer

Ingredienser

600 kyllingebrystfilet

20 g smør

1 spsk neutral olie

1 spsk gurkemeje

1 spsk karry

20 g frisk ingefær

2 ds kokosmælk

3 spsk citronsaft

1 tsk salt

300 g gulerødder

150 g forårsløg

 

Tilbehør:

340 g fuldkornsris

 

Pynt:

1 rødt æble

1 dl frisk koriander

Om råvarerne

Kog fuldkornsris efter pakkens anvisning. Dup kyllingefileter med køkkenrulle og skær dem i mundrette stykker. Varm en gryde eller sauterpande op med smør og olie, kom gurkemeje, karry og frisk ingefær i olien og lad smagen af krydderier komme frem under omrøring et par minutter ved jævn varme. Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem sautere i 5-6 minutter, så alle stykker er dækket af krydderier og brunet af. Kom kokosmælk ved og lad det koge i 10 minutter ved svag varme. Smag til med citronsaft og salt. Kom gulerødder skåret i skiver og forårsløg skåret i skrå skiver i saucen og lad det simre, til grøntsagerne er møre.

Anret kylling i karry med æble skåret i tern, frisk koriander og ris i en skål.

 

Energi pr. person: 3981 KJ / 948 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g
Fedt: 8,0 g
Kulhydrat: 13,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Kylling i karry med gulerødder og forårsløg

Kog fuldkornsris efter pakkens anvisning. Dup kyllingefileter med køkkenrulle og skær dem i mundrette stykker. Varm en gryde eller sauterpande op med smør og olie, kom gurkemeje, karry og frisk ingefær i olien og lad smagen af krydderier komme frem under omrøring et par minutter ved jævn varme. Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem sautere i 5-6 minutter, så alle stykker er dækket af krydderier og brunet af. Kom kokosmælk ved og lad det koge i 10 minutter ved svag varme. Smag til med citronsaft og salt. Kom gulerødder skåret i skiver og forårsløg skåret i skrå skiver i saucen og lad det simre, til grøntsagerne er møre.

Anret kylling i karry med æble skåret i tern, frisk koriander og ris i en skål.

 

Energi pr. person: 3981 KJ / 948 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g
Fedt: 8,0 g
Kulhydrat: 13,0 g