HjemOpskrifterKylling i karry med gulerødder og forårsløg
Kylling i karry med gulerødder og forårsløg
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
20 g smør
600 g kyllingefileter
1 spsk smagsneutral olie
1 spsk stødt gurkemeje
1 spsk karry
20 g frisk ingefær
2 dåser kokosmælk
3 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk salt
300 g gulerødder
150 g forårsløg
tilbehør:
340 g ris
pynt:
1 æble
1 1 dl frisk koriander
Sådan gør du
1.
Kog fuldkornsris efter pakkens anvisning.
2.
Dup kyllingefileter med køkkenrulle og skær dem i mundrette stykker.
3.
Varm en gryde eller sauterpande op med smør og olie, kom gurkemeje, karry og frisk ingefær i olien og lad smagen af krydderier komme frem under omrøring et par minutter ved jævn varme.
4.
Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem sautere i 5-6 minutter, så alle stykker er dækket af krydderier og brunet af.
5.
Kom kokosmælk ved og lad det koge i 10 minutter ved svag varme.
6.
Smag til med citronsaft og salt.
7.
Kom gulerødder skåret i skiver og forårsløg skåret i skrå skiver i saucen og lad det simre, til grøntsagerne er møre.
8.
Anret kylling i karry med æble skåret i tern, frisk koriander og ris i en skål.