HjemOpskrifterKylling med hokkaidocreme og friterede rodfrugter

Kylling med hokkaidocreme og friterede rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 0.5 hokkaido græskar
  • 2 søde kartofler
  • 1 spsk smør
  • salt og sort peber
  • 1 rødbede
  • 5 dl vindruekerneolie til friture
  • 4 kyllingebryststykker med ben
  • saft af 0.5 citron (usprøjtet)
  • 25 spsk smør til stegning
  • 4 stilke timianblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl græskarret, fjern kernerne og skær den i tern.

  • 2.
    Hak hvidløget groft.

  • 3.
    Skræl kartoflerne og skær den ene i grove tern.

  • 4.
    Smelt smør i en gryde og kom hokkaido og kartoffeltern i sammen med hvidløg.

  • 5.
    Lad det stege ved middel varme i 4-5 min. til det tager lidt farve.

  • 6.
    Sænk varmen og kom låg på.

  • 7.
    Lad grøntsagerne dampe møre i 15 min.

  • 8.
    Purér dem til en creme og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Skær den anden søde kartoffel i tynde skiver.

  • 10.
    Skræl rødbeden og skær den i helt tynde skiver.

  • 11.
    Varm olien i en gryde og steg først de søde kartoffelskiver – ca. 2-3 min til de er gyldne og sprøde.

  • 12.
    Kom dem over på en tallerken med køkkenrulle og steg herefter rødbedeskiverne.

  • 13.
    Krydr med lidt salt.

  • 14.
    Vend kyllingen i citronsaft og krydr med salt og peber.

  • 15.
    Smelt 25 g smør i en pande og kom kyllingen på.

  • 16.
    Brun kyllingen, kom timiankviste i og lad kødet simre færdigt ved middel varme, ca. 8 min på hver side.

  • 17.
    Servér hokkaidopuréen toppet med kyllingebryst i skiver og pynt med friterede grøntsager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23725 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1041 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 9 %5.5 g
Kulhydrat: 9.7 %5.9 g
Fedt: 81.3 %22.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;