Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Kylling med citron-kartofler og mormorsalat
Kylling med citron-kartofler og mormorsalat
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
750 g kartofler
50 g smør
1 fed hvidløg
2 citroner (usprøjtede)
salt og sort peber
1 kylling
1 bundt frisk timian
1 hovedsalat
1 dl piskefløde 38%
SÅDAN GØR DU
1.
Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kom dem i bunden af et ovnfast fad.
2.
Smelt smørret, og bland med knust hvidløg.
3.
Brug noget af smørret til at smøre kyllingen ind.
4.
Krydr den på alle sider med salt og peber.
5.
Riv skallen af den ene citron, og pres saften af den.
6.
Kom begge dele i resten af smørret, og vend det sammen med kartoflerne.
7.
Læg timiankviste ned omkring kartoflerne, og læg kyllingen i midten.
8.
Halvér citronerne, og læg tre halve i fadet.
9.
Gem den sidste halve til mormordressing.
10.
Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time.
11.
Pluk salaten, og rør fløde sammen med saften fra den sidste halve citron.
12.
Smag til med salt og peber, og hæld over salaten lige inden servering.
13.
Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kom dem i bunden af et ovnfast fad.
14.
Smelt smørret, og bland med knust hvidløg.
15.
Brug noget af smørret til at smøre kyllingen ind.
16.
Krydr den på alle sider med salt og peber.
17.
Riv skallen af den ene citron, og pres saften af den.
18.
Kom begge dele i resten af smørret, og vend det sammen med kartoflerne.
19.
Læg timiankviste ned omkring kartoflerne, og læg kyllingen i midten.
20.
Halvér citronerne, og læg tre halve i fadet.
21.
Gem den sidste halve til mormordressing.
22.
Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time.
23.
Pluk salaten, og rør fløde sammen med saften fra den sidste halve citron.
24.
Smag til med salt og peber, og hæld over salaten lige inden servering.
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13747 kj / 3286 kcal
Næringsindhold pr. 100g
541 kj / 129 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.6 g
Protein:
34.9 %
11.1 g
Kulhydrat:
20.2 %
6.4 g
Fedt:
44.9 %
6.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;