4 personer
750 g kartofler
50 g smør
1 fed hvidløg
2 citroner, økologiske eller ubehandlede
Salt og sort peber
1 kylling
1 håndfuld frisk timian
1 hovedsalat
1 dl piskefløde
Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kom dem i bunden af et ovnfast fad. Smelt smørret, og bland med knust hvidløg. Brug noget af smørret til at smøre kyllingen ind. Krydr den på alle sider med salt og peber. Riv skallen af den ene citron, og pres saften af den. Kom begge dele i resten af smørret, og vend det sammen med kartoflerne. Læg timiankviste ned omkring kartoflerne, og læg kyllingen i midten. Halvér citronerne, og læg tre halve i fadet. Gem den sidste halve til mormordressing. Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time. Pluk salaten, og rør fløde sammen med saften fra den sidste halve citron. Smag til med salt og peber, og hæld over salaten lige inden servering.
Energi pr. person: 3708KJ/886 Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,6 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 8,4 g.