HjemOpskrifterKylling med citron-kartofler og mormorsalat

Kylling med citron-kartofler og mormorsalat

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 750 g kartofler
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 2 citroner (usprøjtede)
  • salt og sort peber
  • 1 kylling
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 hovedsalat
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  • 1.
    Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kom dem i bunden af et ovnfast fad.

  • 2.
    Smelt smørret, og bland med knust hvidløg.

  • 3.
    Brug noget af smørret til at smøre kyllingen ind.

  • 4.
    Krydr den på alle sider med salt og peber.

  • 5.
    Riv skallen af den ene citron, og pres saften af den.

  • 6.
    Kom begge dele i resten af smørret, og vend det sammen med kartoflerne.

  • 7.
    Læg timiankviste ned omkring kartoflerne, og læg kyllingen i midten.

  • 8.
    Halvér citronerne, og læg tre halve i fadet.

  • 9.
    Gem den sidste halve til mormordressing.

  • 10.
    Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time.

  • 11.
    Pluk salaten, og rør fløde sammen med saften fra den sidste halve citron.

  • 12.
    Smag til med salt og peber, og hæld over salaten lige inden servering.

  • 13.
    Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kom dem i bunden af et ovnfast fad.

  • 14.
    Smelt smørret, og bland med knust hvidløg.

  • 15.
    Brug noget af smørret til at smøre kyllingen ind.

  • 16.
    Krydr den på alle sider med salt og peber.

  • 17.
    Riv skallen af den ene citron, og pres saften af den.

  • 18.
    Kom begge dele i resten af smørret, og vend det sammen med kartoflerne.

  • 19.
    Læg timiankviste ned omkring kartoflerne, og læg kyllingen i midten.

  • 20.
    Halvér citronerne, og læg tre halve i fadet.

  • 21.
    Gem den sidste halve til mormordressing.

  • 22.
    Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time.

  • 23.
    Pluk salaten, og rør fløde sammen med saften fra den sidste halve citron.

  • 24.
    Smag til med salt og peber, og hæld over salaten lige inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14308 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
563 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 28 %9.3 g
Kulhydrat: 16.9 %5.6 g
Fedt: 55.1 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;