Krydret peanutsuppe - vegansk fra Mia Sommer

0-30 min

Ingredienser

2 søde kartofler (600-700 g)
1 løg
3 fed hvidløg
1 klump frisk ingefær (cirka 4 cm)
1 dåse kokosmælk (400 ml)
½ liter vand
1 grøntsagsbouillonterning
100 g peanutbutter
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
½-1 tsk. chilipulver
1 spsk. citronsaft
2 dåser kikærter
100 g spinatblade
100 g peanuts (+ ekstra til pynt)
Evt. frisk koriander til pynt

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Hak løg og hvidløg. Skræl ingefærklumpen og hak den fint. Steg det hele i en gryde i lidt vand eller olie i 5-10 minutter, til de søde kartofler begynder at blive bløde. Tilsæt derefter kokosmælk, vand, grøntsagsbouillon, peanutbutter, tomatpuré, salt, spidskommen, koriander, chilipulver og citronsaft.

Lad suppen simre i 5-10 minutter, til de søde kartofler er blevet bløde. Dræn vandet fra kikærterne og hæld dem i suppen sammen med spinatblade og peanuts. Lad suppen simre yderligere nogle minutter, til spinatbladene er faldet sammen.

Smag suppen til med salt og chili og server den sammen med brød eller ris. Pynt med peanuts og evt. friske korianderblade.

Energi pr. person: Kj 3447 / 823 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,8 g.
Kulhydrat: 15,0 g.

Fedt: 9,5 g. 

 

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Hak løg og hvidløg. Skræl ingefærklumpen og hak den fint. Steg det hele i en gryde i lidt vand eller olie i 5-10 minutter, til de søde kartofler begynder at blive bløde. Tilsæt derefter kokosmælk, vand, grøntsagsbouillon, peanutbutter, tomatpuré, salt, spidskommen, koriander, chilipulver og citronsaft.

Lad suppen simre i 5-10 minutter, til de søde kartofler er blevet bløde. Dræn vandet fra kikærterne og hæld dem i suppen sammen med spinatblade og peanuts. Lad suppen simre yderligere nogle minutter, til spinatbladene er faldet sammen.

Smag suppen til med salt og chili og server den sammen med brød eller ris. Pynt med peanuts og evt. friske korianderblade.

Energi pr. person: Kj 3447 / 823 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,8 g.
Kulhydrat: 15,0 g.

Fedt: 9,5 g. 

 

LÆS TILBUDSAVISEN