HjemOpskrifterKrydret peanutsuppe - vegansk fra Mia Sommer

Krydret peanutsuppe - vegansk fra Mia Sommer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 søde kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 liter vand
  • 0.5 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g peanutbutter
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0.5 tsk stødt chili
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 dåser kogte kikærter
  • 100 g spinatblade
  • 100 g peanuts + lidt til pynt
  • frisk koriander til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern.

  • 2.
    Hak løg og hvidløg.

  • 3.
    Skræl ingefærklumpen og hak den fint.

  • 4.
    Steg det hele i en gryde i lidt vand eller olie i 5-10 minutter, til de søde kartofler begynder at blive bløde.

  • 5.
    Tilsæt derefter kokosmælk, vand, grøntsagsbouillon, peanutbutter, tomatpuré, salt, spidskommen, koriander, chilipulver og citronsaft.

  • 6.
    Lad suppen simre i 5-10 minutter, til de søde kartofler er blevet bløde.

  • 7.
    Dræn vandet fra kikærterne og hæld dem i suppen sammen med spinatblade og peanuts.

  • 8.
    Lad suppen simre yderligere nogle minutter, til spinatbladene er faldet sammen.

  • 9.
    Smag suppen til med salt og chili og server den sammen med brød eller ris.

  • 10.
    Pynt med peanuts og evt. friske korianderblade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13032 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
373 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 14.1 %3.1 g
Kulhydrat: 30.7 %6.7 g
Fedt: 55.2 %5.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;