Krydret kylling med søde kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Krydret kylling
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Krydret kylling:

600 g kyllingeinderfilet

2 spsk neutral olie

2 spsk rød karrypasta

1 rødløg

400 g søde kartofler

1 ds kokosmælk

3 dl grøntsagsbouillon

1 ds drænede kikærter

1 spsk citronsaft

1 tsk salt

 

Smørdampet grønt:

150 g forårsløg

1 dl vand

25 g smør

1 bk babyspinat

50 g ærter

 

Pynt: Ristede sesamfrø

Sådan gør du

Skær hver kyllingeinderfilet i 3 stykker. Varm en gryde op med olie, kom rød karrypasta i og lad det sautere i 2 minutter, så det ”brænder” af. Kom kyllingestykkerne i gryden til karrypastaen, og lad det hele sautere i 5 minutter. Skær rødløget i tynde både og de søde kartofler i tern. Kom rødløg og kartofler i, og giv det yderligere 2 minutter under omrøring. Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon og lad det simre i 15 minutter. De sidste 5 minutter vendes kikærter i retten.

Skær forårsløg i skiver på skrå. Varm en gryde op med vand og smør. Kom forårsløg i, og giv dem 1 minut. Herefter tilsættes babyspinat og ærter. Lad det dampe i 1-2 minutter. Hæld det hele over i en sigte.

Smag den krydrede kylling til med lidt citronsaft og salt. Anret kylling og smørdampet grønt. Pynt med ristede sesamfrø.

 

Energi pr. person: 2753 kJ / 655 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g
Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 5,5 g