HjemOpskrifterKrydret kylling med søde kartofler

Krydret kylling med søde kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Krydret kylling
  • 600 g kyllingeinderfileter
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 1 rødløg
  • 400 g søde kartofler
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kikært i lage
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
Smørdampet grønt
  • 150 g forårsløg
  • 1 dl vand
  • 25 g smør
  • 1 1 pose babyspinatblad
  • 50 g ekstrafine ærter
Pynt
  • Ristede sesamfrø

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær hver kyllingeinderfilet i 3 stykker.

  • 2.
    Varm en gryde op med olie, kom rød karrypasta i og lad det sautere i 2 minutter, så det ”brænder” af.

  • 3.
    Kom kyllingestykkerne i gryden til karrypastaen, og lad det hele sautere i 5 minutter.

  • 4.
    Skær rødløget i tynde både og de søde kartofler i tern.

  • 5.
    Kom rødløg og kartofler i, og giv det yderligere 2 minutter under omrøring.

  • 6.
    Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon og lad det simre i 15 minutter.

  • 7.
    De sidste 5 minutter vendes kikærter i retten.

  • 8.
    Skær forårsløg i skiver på skrå.

  • 9.
    Varm en gryde op med vand og smør.

  • 10.
    Kom forårsløg i, og giv dem 1 minut.

  • 11.
    Herefter tilsættes babyspinat og ærter. Lad det dampe i 1-2 minutter.

  • 12.
    Hæld det hele over i en sigte.

  • 13.
    Smag den krydrede kylling til med lidt citronsaft og salt.

  • 14.
    Anret kylling og smørdampet grønt.

  • 15.
    Pynt med ristede sesamfrø.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10761 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 28.5 %7.0 g
Kulhydrat: 24.8 %6.1 g
Fedt: 46.7 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;