HjemOpskrifterKrydret, braiseret and med gulerod og ingefær

Krydret, braiseret and med gulerod og ingefær

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 optøet Anton landand
Krydderier
  • 2 tsk havsalt
  • 2 tsk groftkværnet peber
  • 2 tsk mild paprika
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk sennepsfrø
Til fadet
  • 150 g gulerødder
  • 40 g frisk ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • ½ liter hønsebouillon
  • 12½ g frisk timian
Saucen
  • 1- 2 spsk majsstivelse
  • koldt vand
  • groft salt
Pynt
  • 12½ g frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klargør landand ved at fjerne indmaden.

  • 2.
    Skyl hele anden grundigt og dup den tør med køkkenrulle.

  • 3.
    Skær vinger, andelår og brystet fra skroget.

  • 4.
    Del lår i over- og underlår og halver hvert bryst i 2.

  • 5.
    Kom seasalt, peber, paprika, chili og sennepsfrø i en morter og bland dem godt sammen.

  • 6.
    Kom krydderierne i en skål med andestykkerne og vend det hele godt sammen.

  • 7.
    Lad det trække i 30 minutter tildækket på køkkenbordet.

  • 8.
    Riv gulerødder og skær ingefær og hvidløg i skiver.

  • 9.
    Kom grøntsagerne i buden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade.

  • 10.
    Placer alle stykker and i fadet, så der er lidt plads omkring dem.

  • 11.
    Hæld bouillon ved, læg timian i og dæk med folie.

  • 12.
    Kom fadet i en forvarmet ovn på 200°C i 2 timer. Kødet skal være mørt.

  • 13.
    Tag folien af og sigt skyen fra fadet i en lille gryde.

  • 14.
    Jævn saucen med maizena rørt ud i lidt koldt vand og smag til med salt.

  • 15.
    Stil ovnen på 225°C og giv anden 15-20 minutter. Sørg for, at skindet vender opad, så det bliver sprødt.

  • 16.
    Server anden i fadet og pynt med frisk timian. Server saucen ved siden af.

  • 17.
    Serveringstip: Server med kogte eller ovnstegte kartofler Energi pr. person: 4370 kJ / 1040 kcal Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7,0 g Fedt: 22,5 g Kulhydrat: 2,0 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
50651 kj / 12106 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1348 kj / 322 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 11.9 %9.4 g
Kulhydrat: 1.6 %1.3 g
Fedt: 86.5 %31.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;