4 personer
1 optøet Anton Landand 2600 g
Krydderier:
2 tsk seasalt
2 tsk groftkværnet peber
2 tsk paprika
1 tsk chili
1 tsk sennepsfrø
Til fadet:
150 g gulerod
40 g frisk ingefær
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
½ liter hønsebouillon
1 håndfuld frisk timian
Saucen:
1-2-spsk maizena
Koldt vand
Salt
Pynt: Frisk timian
Klargør landand ved at fjerne indmaden. Skyl hele anden grundigt og dup den tør med køkkenrulle. Skær vinger, andelår og brystet fra skroget. Del lår i over- og underlår og halver hvert bryst i 2. Kom seasalt, peber, paprika, chili og sennepsfrø i en morter og bland dem godt sammen. Kom krydderierne i en skål med andestykkerne og vend det hele godt sammen. Lad det trække i 30 minutter tildækket på køkkenbordet. Riv gulerødder og skær ingefær og hvidløg i skiver. Kom grøntsagerne i buden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade. Placer alle stykker and i fadet, så der er lidt plads omkring dem. Hæld bouillon ved, læg timian i og dæk med folie. Kom fadet i en forvarmet ovn på 200°C i 2 timer. Kødet skal være mørt.
Tag folien af og sigt skyen fra fadet i en lille gryde. Jævn saucen med maizena rørt ud i lidt koldt vand og smag til med salt.
Stil ovnen på 225°C og giv anden 15-20 minutter. Sørg for, at skindet vender opad, så det bliver sprødt. Server anden i fadet og pynt med frisk timian. Server saucen ved siden af.
Serveringstip: Server med kogte eller ovnstegte kartofler
Energi pr. person: 4370 kJ / 1040 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 22,5 g
Kulhydrat: 2,0 g