Krydret, braiseret and med gulerod og ingefær

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 optøet Anton Landand 2600 g

 

Krydderier:

2 tsk seasalt

2 tsk groftkværnet peber

2 tsk paprika

1 tsk chili

1 tsk sennepsfrø

 

Til fadet:

150 g gulerod

40 g frisk ingefær

4 fed hvidløg

2 laurbærblade

½ liter hønsebouillon

1 håndfuld frisk timian

 

Saucen:

1-2-spsk maizena

Koldt vand

Salt

 

Pynt: Frisk timian

Sådan gør du

Klargør landand ved at fjerne indmaden. Skyl hele anden grundigt og dup den tør med køkkenrulle. Skær vinger, andelår og brystet fra skroget. Del lår i over- og underlår og halver hvert bryst i 2. Kom seasalt, peber, paprika, chili og sennepsfrø i en morter og bland dem godt sammen. Kom krydderierne i en skål med andestykkerne og vend det hele godt sammen. Lad det trække i 30 minutter tildækket på køkkenbordet. Riv gulerødder og skær ingefær og hvidløg i skiver. Kom grøntsagerne i buden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade. Placer alle stykker and i fadet, så der er lidt plads omkring dem. Hæld bouillon ved, læg timian i og dæk med folie. Kom fadet i en forvarmet ovn på 200°C i  2 timer. Kødet skal være mørt.

Tag folien af og sigt skyen fra fadet i en lille gryde. Jævn saucen med maizena rørt ud i lidt koldt vand og smag til med salt.

Stil ovnen på 225°C og giv anden 15-20 minutter. Sørg for, at skindet vender opad, så det bliver sprødt. Server anden i fadet og pynt med frisk timian. Server saucen ved siden af.

 

Serveringstip: Server med kogte eller ovnstegte kartofler

 

Energi pr. person: 4370 kJ / 1040 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 7,0 g

Fedt: 22,5 g

Kulhydrat: 2,0 g