HjemOpskrifterKrydret, braiseret and med gulerod og ingefær
Krydret, braiseret and med gulerod og ingefær
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
1 optøet landand
Krydderier
2 tsk havsalt
2 tsk groftkværnet peber
2 tsk mild paprika
1 tsk stødt chili
1 tsk sennepsfrø
Til fadet
150 g gulerødder
40 g frisk ingefær
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
0.5 liter hønsebouillon
0.5 dl frisk timian
Saucen
1- 2 spsk majsstivelse
koldt vand
groft salt
Pynt
frisk timian
Sådan gør du
1.
Klargør landand ved at fjerne indmaden.
2.
Skyl hele anden grundigt og dup den tør med køkkenrulle.
3.
Skær vinger, andelår og brystet fra skroget.
4.
Del lår i over- og underlår og halver hvert bryst i 2.
5.
Kom seasalt, peber, paprika, chili og sennepsfrø i en morter og bland dem godt sammen.
6.
Kom krydderierne i en skål med andestykkerne og vend det hele godt sammen.
7.
Lad det trække i 30 minutter tildækket på køkkenbordet.
8.
Riv gulerødder og skær ingefær og hvidløg i skiver.
9.
Kom grøntsagerne i buden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade.
10.
Placer alle stykker and i fadet, så der er lidt plads omkring dem.
11.
Hæld bouillon ved, læg timian i og dæk med folie.
12.
Kom fadet i en forvarmet ovn på 200°C i 2 timer. Kødet skal være mørt.
13.
Tag folien af og sigt skyen fra fadet i en lille gryde.
14.
Jævn saucen med maizena rørt ud i lidt koldt vand og smag til med salt.
15.
Stil ovnen på 225°C og giv anden 15-20 minutter. Sørg for, at skindet vender opad, så det bliver sprødt.
16.
Server anden i fadet og pynt med frisk timian. Server saucen ved siden af.
17.
Serveringstip: Server med kogte eller ovnstegte kartofler
Energi pr. person: 4370 kJ / 1040 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 22,5 g
Kulhydrat: 2,0 g.