HjemOpskrifterKrydrede kødboller med frisk pasta og tomatsauce

Krydrede kødboller med frisk pasta og tomatsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl letmælk
  • 2 dl rasp i at vende bollerne o
  • ½ dl olie til stegning
  • 500 g frisk tagliatelle
  • 1 glas tomatsauce
  • salt & friskkværnet peber
pynt:
  • 50 g revet parmesanost
  • 1 dl frisk basilikum

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til ca. 20 stk: Bland hakket kalv og flæsk med salt, spidskommen, kanel, og cayennepeber.

  • 2.
    Rør æg, mel og mælk i farsen.

  • 3.
    Lad det stå og hvile på køl i 15 minutter inden stegning.

  • 4.
    Lun tomatsaucen og smag den til med ekstra salt og peber.

  • 5.
    Varm en pande op med neutral olie.

  • 6.
    Tag farsen ud og form 20 små kugler.

  • 7.
    Vend dem i rasp og steg dem sprøde i olie i ca. 10 minutter.

  • 8.
    Vendes undervejs.

  • 9.
    Kog pasta efter forskriften.

  • 10.
    Anret tagliatelle og tomatsauce på en tallerken, og top med 5 krydrede kødboller.

  • 11.
    Pynt med revet parmesanost og frisk basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10301 kj / 2462 kcal
Næringsindhold pr. 100g
631 kj / 151 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26 %9.6 g
Kulhydrat: 38.9 %14.5 g
Fedt: 35.1 %6.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;