HjemOpskrifterKrydrede kødboller med frisk pasta og tomatsauce

Krydrede kødboller med frisk pasta og tomatsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g hakket grise- og kalvekød
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 0.5 dl letmælk
  • 2 dl rasp i at vende bollerne
  • 0.5 dl olie til stegning
  • 500 g frisk tagliatelle
  • 1 glas tomatsauce
  • salt & friskkværnet peber
pynt:
  • 50 g revet parmigiano reggiano
  • 1 dl frisk basilikum

Sådan gør du

  • 1.
    Til ca. 20 stk: Bland hakket kalv og flæsk med salt, spidskommen, kanel, og cayennepeber.

  • 2.
    Rør æg, mel og mælk i farsen.

  • 3.
    Lad det stå og hvile på køl i 15 minutter inden stegning.

  • 4.
    Lun tomatsaucen og smag den til med ekstra salt og peber.

  • 5.
    Varm en pande op med neutral olie.

  • 6.
    Tag farsen ud og form 20 små kugler.

  • 7.
    Vend dem i rasp og steg dem sprøde i olie i ca. 10 minutter.

  • 8.
    Vendes undervejs.

  • 9.
    Kog pasta efter forskriften.

  • 10.
    Anret tagliatelle og tomatsauce på en tallerken, og top med 5 krydrede kødboller.

  • 11.
    Pynt med revet parmesanost og frisk basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10658 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
653 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 24.4 %9.4 g
Kulhydrat: 35.4 %13.6 g
Fedt: 40.2 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;