4 personer
Ca. 20 stk.
400 g hakket svine- og kalvekød 4-7 %
1 tsk. salt
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. cayennepeber
1 æg
2 spsk. hvedemel
0,5 dl letmælk
2 dl rasp til at vende kødboller i
0,5 dl neutral olie til stegning
500 g tagliatelle frisk pasta
1 glas tomatsauce
Salt og kværnet peber
Pynt:
50 g revet parmesan
1 dl frisk basilikum
Bland hakket kalv og flæsk med salt, spidskommen, kanel, og cayennepeber.
Rør æg, mel og mælk i farsen. Lad det stå og hvile på køl i 15 minutter inden stegning.
Lun tomatsaucen og smag den til med ekstra salt og peber.
Varm en pande op med neutral olie.
Tag farsen ud og form 20 små kugler. Vend dem i rasp og steg dem sprøde i olie i ca. 10 minutter. Vendes undervejs. Kog pasta efter forskriften. Anret tagliatelle og tomatsauce på en tallerken, og top med 5 krydrede kødboller. Pynt med revet parmesanost og frisk basilikum.
Energi pr. person: 3583 Kj/ 853 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,2 g.
Kulhydrat: 27 g.
Fedt: 7,0 g.