HjemOpskrifterKrydrede kartoffelfritter fra grillen

Krydrede kartoffelfritter fra grillen

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 4 skrubbede bagekartofler
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk havsalt

Sådan gør du

  • 1.
    Sæt en gryde over med letsaltet vand og bring den i kog.

  • 2.
    Skær kartoflerne ud i tykke både, og kog dem kort i gryden, ca. 5 min.

  • 3.
    Lad kartoflerne dampe af på et klæde til de er tørre.

  • 4.
    Bland hvidløgssalt, peber, paprika og cayennepeber sammen i en skål.

  • 5.
    Vend kartoflerne med olivenolie, og bland dem grundigt sammen med krydderiblandingen.

  • 6.
    Fordel kartoflerne på en varm grill, og grill dem i ca. 15 – 20 min. ved indirekte varme til de er møre og gyldne.

  • 7.
    Vend kartoflerne et par gange undervejs.

  • 8.
    Drys med salt og server.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5255 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
484 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 6.3 %1.8 g
Kulhydrat: 55.8 %15.9 g
Fedt: 37.9 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;